Πολιτικη & Οικονομια

Ποιους θα αξιοποιήσει ο Κασσελάκης για τις θέσεις - «κλειδιά»

Μπαράζ επαφών του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιους θα αξιοποιήσει ο Κασσελάκης για τις θέσεις - «κλειδιά»
O Στέφανος Κασσελάκης μετά τη νίκη του © Menelaos Myrillas / SOOC

Στέφανος Κασσελάκης: Μπαράζ επαφών έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιους σκοπεύει να αξιοποιήσει σε θέσεις - «κλειδιά»

Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται τη Δευτέρα (25/9) σε διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να επιλέξει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το στενό επιτελείο του και θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδια» στο νέο «οργανόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στον β' γύρο της αναμέτρησης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη νίκη του, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στο βήμα από όπου έκανε τη νικητήρια δήλωσή του τον Νίκο Παππά, τον αγκάλιασε και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη. Είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς θα αναλάβει κομβικό ρόλο και ήδη είχε συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου το μεσημέρι.

Επίσης, συναντήσεις είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, καθως και με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του, υπογράμμισε πως γίνεται μια νέα αρχή, πως η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος δεν καθορίζονται από έναν πρόεδρο, καθώς «ένα κόμμα λειτουργεί συνολικά». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» σημείωσε για το ενδεχόμενο να φύγουν ιστορικά στελέχη που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους:

«Θεωρώ ότι δεν περισσεύει κανείς και ότι η πρόκληση την αμέσως επόμενη περίοδο για ένα αριστερό μαζικό λαϊκό δημοκρατικό κόμμα είναι τέτοια που θα λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία και θα πορευτούμε με αυτή τη διάθεση στη νέα εποχή. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αμέσως επόμενη πορεία και αυτό αργά ή γρήγορα όλοι θα το αφουγκραστούν». Ερωτηθείς ποιο είναι το ιδεολογικό στίγμα του νέου προέδρου, ο κ. Τεμπονέρας σημείωσε ότι «νομίζω ότι μέσα από το προεκλογικό του σύνθημα για μια σύγχρονη πλειοψηφική κυβερνώσα Αριστερά έχει τοποθετήσει ο ίδιος τον εαυτό του στο φάσμα του ευρύτερου αριστερού και δημοκρατικού χώρου. Άρα υπό την έννοια αυτή θεωρώ ότι συνεπακόλουθα εκεί θα είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κατευθυνθούμε».

Ποιους θα αξιοποιήσει ο Κασσελάκης για τις θέσεις - «κλειδιά»
Ο Νίκος Παππάς πανηγυρίζει μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πρόσωπα - «κλειδιά»

Πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν ρόλους είναι εκείνα που πλαισίωναν τον Στέφανο Κασσελάκη καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Πέτρος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Παύλος Πολάκης, η Αθηνά Λινού, η Χαρά Καφαντάρη.

Κατά πληροφορίες, σαρωτικές αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αναμένεται ενίσχυση με τον καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλα Φαραντούρη.

Για τη θέση γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαφορετικά θα παραμείνει στα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τον στενό συνεργάτη της Έφης Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, που έως αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την τρίτη θέση εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή.

Επιπλέον για τη θέση διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος πιθανότατα θα αναλάβει η Δώρα Αυγέρη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.