Πολιτικη & Οικονομια

Ψήφος και στα παλαιά μέλη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να καταβάλουν ξανά το ποσό των 2 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγός για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Εν μέσω κλίματος έντασης, στην τελική ευθεία μπαίνει η μάχη της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη πρόεδρου θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Όπως φαίνεται τελικά, μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, θα επιτραπεί η ψήφος στον β' γύρο και στα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν δεν συμμετείχαν στον α' γύρο. Σε αντίθεση με την πρώτη Κυριακή, δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν τυχόν νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που γράφτηκαν αυτή την εβδομάδα.

Τέλος, οι ψηφοφόροι -με κάποιες εξαιρέσεις- θα κληθούν να καταβάλουν ξανά το ποσό των 2 ευρώ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών, καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ