Πολιτικη & Οικονομια

«Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει»: Στο Περιστέρι ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου (βίντεο)

Το σχόλιο για την ομιλία Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υποψήφια πρόεδρος, Έφη Αχτσιόγλου, κρατά το ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται να το ρίξει στην κάλπη
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψήφια πρόεδρος, Έφη Αχτσιόγλου, ψήφισε το Περιστέρι © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Από το Περιστέρι η ψήφος για την ανάδειξη προέδρου - Το μήνυμά της και το σχόλιο για την ομιλία Μητσοτάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου, η μοναδική γυναίκα υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και φαβορί για την ηγεσία του κόμματος, ψήφισε λίγο μετά τις 10:00 στις εσωκομματικές εκλογές στο Περιστέρι. «Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», δήλωσε η πρώην υπουργός.  

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα. Μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Είναι μία σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου. Σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μία καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια», είπε η υποψήφια πρόεδρος, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της στις κάμερες.

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου θέλησε να δώσει το δικό της σχόλιο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ. «Χθες, ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι, το σχέδιό του, για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μάς αξίζει», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl0ig78s57d)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Παππάς: Ψήφισε στην Καισαριανή

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Κυριακής (17.9) ο Νίκος Παππάς προσήλθε στην κάλπη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ευδιάθετος και χαμογελαστός ο υποψήφιος πρόεδρος έφτασε στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, χαιρέτισε τα μέλη του κόμματος και έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εσωκομματικές εκλογές. 

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του και πρόσθεσε: «Συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό' χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

«Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης», κατάληξε στο μήνυμά του ο Νίκος Παππάς. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvkyx7u36yht)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες

Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στις 08:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00 το βράδυ. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Οι τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Από αριστερά: Στέφανος Κασσελάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), στις 13:00.

Διαβάστε περισσότερα για τις Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ