Πολιτικη & Οικονομια

Η θερμή αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Επισκέπτεται σήμερα την Καρδίτσα και τον Βόλο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κακοκαιρία Daniel: Σε γηροκομείο και σχολείο που φιλοξενούν πλημμυροπαθείς βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την πληγείσα από την κακοκαιρία Daniel Καρδίτσα επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε αρχικά, παρουσία του μητροπολίτη Τιμοθέου, το Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και ακολούθως το 1ο Δημοτικό Σχολείο, στα οποία φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς. Εκεί συνομίλησε με πολίτες και ενημερώθηκε για τις καταστροφές στην περιφέρεια.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στον Βόλο, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πλημύρες, καθώς και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες όσων αγνοούνται και στους πληγέντες.

Ανέφερε ότι αυτή την ώρα επείγει η επικέντρωση των δυνάμεων της Πολιτείας, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς, και η ταχεία επούλωση των πληγών, προκειμένου η Θεσσαλία, οι κάτοικοί της, οι παραγωγικοί φορείς, οι επιχειρήσεις, να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στους εθελοντές και σε όσους παλεύουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, για τους συνανθρώπους μας.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στον Έβρο. Αύριο 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σουφλίου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Η θερμή αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
Η θερμή αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
Η θερμή αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
Η θερμή αγκαλιά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις φυσικές καταστροφές

Οδύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και αγωνία για τους αγνοούμενους και τους πληγέντες από τις καταστροφές εξέφρασε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε δύναμη σε όσους παλεύουν ακόμα με τις συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επικέντρωση των δυνάμεων της Πολιτείας σε βοήθεια στους πληγέντες.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει με ορθολογισμό, ρεαλισμό και χωρίς αυταπάτες να αναλύσουμε τα γιατί και τα πώς των καστροφών, όπως επίσης και το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ανάλογα φαινόμενα, τα οποία είναι βέβαια ότι θα βιώσουμε ξανά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτείνει συντονισμένες και συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις και αποτρεπτικές πρωτοβουλίες.

Η ανάρτηση της ΠτΔ

Τον τελευταίο καιρό, η πατρίδα μας δοκιμάζεται από απανωτές φυσικές καταστροφές. Πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας...

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Friday, September 8, 2023

Τον τελευταίο καιρό, η πατρίδα μας δοκιμάζεται από απανωτές φυσικές καταστροφές. Πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει πληγεί σοβαρότατα – και σε ορισμένες περιπτώσεις ανεπανόρθωτα – από τις πυρκαγιές πρώτα, από τις πλημμύρες στη συνέχεια, ενώ τεράστια τμήματα του φυτικού και ζωικού πλούτου της χώρας μας έχουν χαθεί. Στο δάσος της Δαδιάς, στο Πήλιο, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στον θεσσαλικό κάμπο ευρύτερα, στη Σκιάθο και σε πολλά άλλα μέρη.

Νιώθουμε οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους. Αγωνιούμε για τους αγνοούμενους, σκεφτόμαστε όσους αγωνίζονται να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. Ευχόμαστε δύναμη στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, τους εθελοντές, όλους όσους παλεύουν μαζί τους. Για την ώρα επείγει η επικέντρωση όλων των δυνάμεων της Πολιτείας στην βοήθεια προς τους πληγέντες και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Οι τραγικές αυτές καταστάσεις έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση φοβίας, κάποτε και απελπισίας, σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Αρχίζουμε επιτέλους, με ανυπολόγιστο κόστος, να συνειδητοποιούμε ότι οικοσυστήματα καταρρέουν, η αλυσίδα που εξασφαλίζει το παρόν και το μέλλον μας απειλείται, κινδυνεύει ακόμη και η ζωή μας. Η ανησυχία είναι διάχυτη, η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα κυρίαρχη.

Με ορθολογισμό, ρεαλισμό και χωρίς αυταπάτες καλούμαστε να αναλύσουμε τα «γιατί», τα «πώς» των καταστροφών, αλλά κυρίως το «τι» πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι συνέπειες ανάλογων φαινομένων, που είναι βέβαιο ότι θα βιώσουμε ξανά. Χρειάζονται χωρίς άλλη καθυστέρηση συγκεκριμένες ενέργειες, συντονισμένες κινήσεις, προληπτικές και αποτρεπτικές πρωτοβουλίες. Και καθώς το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, είναι αναγκαία η υπερεθνική συνεργασία για την αντιμετώπισή του. Η κλιματική κρίση συνεπάγεται έναν συνεχή κίνδυνο βίαιων ανατροπών, όχι μόνο του κλίματος, αλλά και όλων των συντεταγμένων του πλανήτη μας.

Όλοι μας έχουμε ευθύνη, αλλά και όλοι μας κρατάμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει η WWF «είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει και η τελευταία που μπορεί να δράσει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ