Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει Βόλο και Λάρισα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία Daniel - Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έκκληση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακκελαροπούλου

Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel πλήττει με σφοδρότητα Βόλο και Λάρισα. 

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο φαινόμενο που εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία και τον Βόλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάνω και από εδώ μια έκκληση σε όλους τους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα χωρίς τη συνεργασία των πολιτών. Η κλιματική κρίση δεν αφορά το μέλλον, αφορά το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει δυστυχώς η ίδια η ζωή».

«Η κλιματική κρίση δεν αφορά το μέλλον, αφορά το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει δυστυχώς η ίδια η ζωή κι αυτό υποχρεώνει το κράτος με τη συνεργασία των πολιτών να γίνεται όλο και πιο ανθεκτικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Φέτος το καλοκαίρι δοκιμαστήκαμε στο μέτωπο των πυρκαγιών, εκ του αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε κι αυτό μας υποχρεώνει να στρέψουμε άμεσα το βλέμμα μας σε πρώτη φάση στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Έχω επισκεφθεί τη Ρόδο και τις περιοχές της Αττικής. Την Παρασκευή θα βρεθώ στον Έβρο ώστε να εξαγγείλω άμεσα μέτρα στήριξης που αφορούν πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα, αλλά και άμεσα μέτρα αποκατάστασης για την περαιτέρω προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έτσι ώστε να ξαναδώσουμε στη φύση τη δυνατότητα να αναγεννηθεί με τους δικούς της ρυθμούς».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι «ίσως έχουμε τόσο σημαντική μεταβολή λόγω της κλιματικής κρίσης που δεν ξέρω αν πια θα έχουμε εποχές» και ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ