Πολιτικη & Οικονομια

Τουλάχιστον να μην κοροϊδευόμαστε

Δεν χρειάζεται να παριστάνει η κυβέρνηση ότι θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για την ασυδοσία στην Ελλάδα, την επιβολή της νομιμότητας και την απροθυμία της πολιτείας.

Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για την ασυδοσία στην Ελλάδα, την επιβολή της νομιμότητας και την απροθυμία της πολιτείας.

Δεν ξέρω τι είναι πιο εκνευριστικό. Η απροθυμία των οργάνων της πολιτείας να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται ή προσπάθεια να μας δουλέψουν κατάμουτρα και να μας πείσουν ότι την κάνουν; Προφανώς αν δεν υπήρχε το πρώτο δεν θα υπήρχε ανάγκη για το δεύτερο αλλά και πάλι. Η υποτίμηση της νοημοσύνης μας είναι φοβερά ενοχλητική (ακόμα κι αν καμιά φορά περιέργως πετυχαίνει παρότι είμαστε ο εξυπνότερος λαός στον κόσμο) και αφού όσο περνάει ο καιρός η διαπίστωση ότι η πολιτεία δεν πείθεται να κάνει τη δουλειά της παγιώνεται, δεν υπάρχει νομίζω πια λόγος οι λειτουργοί της να μας κοροϊδεύουν.

Ξέρουμε, ας πούμε, ότι η Τροχαία δεν δουλεύει. Δεν είναι ανάγκη ο υπουργός Προστασίας Κάποιου Πράγματος Που Σίγουρα Δεν Είναι ο Πολίτης να μας λέει με καμάρι ότι «Δεν μας λείπει η διαπίστωση των παραβάσεων, η Τροχαία για τους 8 μήνες του 2023 έχει δώσει 696.036 κλήσεις» (σε όλη την Ελλάδα) λες και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα κομπιουτεράκι με το οποίο θα υπολογίσουν ότι αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε 200 αστυνομικούς που κόβουν 15 κλήσεις ο καθένας τη μέρα ή σε 600 που κόβουν 5 κλήσεις ο καθένας τη μέρα. Όπως και να τα δεις, τα νούμερα αντιστοιχούν σε πολύ λίγους που δουλεύουν πολύ λίγο και μόνο για καμάρι δεν είναι.  

Ξέρουμε ότι η ελληνική πολιτεία δεν έχει καμία διάθεση να εξαφανίσει τη βία στα γήπεδα και ξέρουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι συνυπεύθυνη για την άνεση με την οποία δρουν οι παραβατικοί συμπολίτες στη χώρα. Δεν χρειάζεται να την υπερασπίζεται κανείς ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στη νομοθεσία την ώρα που οι δικαστές αθωώνουν συμπολίτες που πάνε να παρακολουθήσουν μπάλα κουβαλώντας σουγιάδες. Γιατί το λέω αυτό; Θυμάστε εκείνους τους τρεις που λίγες μέρες μετά το φονικό στη Νέα τη Φιλαδέλφεια συνελήφθηκαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, οι δύο επειδή είχαν μαζί τους σουγιά και ο τρίτος επειδή είχε μαζί του ένα πυρσό; Ε λοιπόν δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τους αθώωσε με την πρόεδρο να τους λέει «Εύχομαι το πάθημά σας να σας έγινε μάθημα και να μην σας ξαναδούμε εδώ» και στην ουσία να κλείνει το μάτι σε όσους θα ήθελαν να πάνε εξοπλισμένοι στο γήπεδο. 

Ξέρουμε ότι κανείς δεν θέλει να ελέγξει την ασυδοσία των κλαμπ και των μπαρ στις τουριστικές περιοχές. Δεν χρειάζεται λοιπόν οι «ελεγκτικές αρχές» και τα υπουργεία στα οποία υπάγονται να επαίρονται για την «Επιχείρηση Κάβος» η οποία το Σαββατοκύριακο που πέρασε διαπίστωσε σειρά παραβάσεων σε τουριστικά κλαμπ και μπαρ της περιοχής Κάβος της Κέρκυρας (από φορολογικές παραβάσεις μέχρι ανακύκλωση και σερβίρισμα σε σφηνάκια των ποτών που είχαν αφήσει άλλοι πελάτες). Όλοι έχουμε ημερολόγια και ξέρουμε ότι έχουμε ήδη μπει στον Σεπτέμβριο οπότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι αυτό που παρουσιάζεται ως επιτυχία των «ελεγκτικών μηχανισμών» είναι στην ουσία η επιβεβαίωση ότι έκαναν τα στραβά μάτια όλους τους καλοκαιρινούς μήνες στους οποίους τα συγκεκριμένα μπαρ και κλαμπ λειτουργούσαν και παρανομούσαν ανενόχλητα. 

Δεν χρειάζεται να παριστάνει η κυβέρνηση ότι θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα γιατί μόλις χτες πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν φωτιά κοντά σε καταυλισμό ρομά δέχτηκαν επίθεση από ανθρώπους που ως συνήθως δεν συνελήφθηκαν και έτσι δεν θα έχουν την τύχη να ακούσουν κάποιο πρόεδρο δικαστηρίου να τους αθωώνει και να τους λέει  «Εύχομαι το πάθημά σας να σας έγινε μάθημα και να μην σας ξαναδούμε εδώ». Και μπράβο τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ