Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης: Μείωση 5+5% στα δημοτικά τέλη στη διετία

Τι είπε για τον Μεγάλο Περίπατο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κ. Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά
Κ. Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά © Δήμος Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης: Νέα μείωση δημοτικών τελών - Σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμη η Πανεπιστημίου

Σε νέα μείωση δημοτικών τελών δεσμεύτηκε να προχωρήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Πέρυσι μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% και φέτος θα ξανακάνουμε το ίδιο», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι τα χρήματα που μένουν επιστρέφονται στους δημότες.

Σημείωσε ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά στον δήμο με έργα, όπως η αντικατάσταση των φώτων με λάμπες led. Έτσι, όπως είπε, η Αθήνα κερδίζει τρία πράγματα: περισσότερο και καλύτερο φως, εξοικονόμηση πόρων και αυτοματισμό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι για εκείνον προέχει η γειτονιά, να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, γειτονιά τη γειτονιά, γιατί η Αθήνα είναι οι γειτονιές της.

Επιπλέον, δήλωσε ότι για τον ίδιο σημαντικά είναι «μικρά πράγματα», όπως η καθαριότητα, τα φώτα, τα πάρκα, το πράσινο, οι παιδικές χαρές, τα γηπεδάκια.

Συμπλήρωσε ότι «όταν ξεκινήσαμε είχαμε προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ, σήμερα έχουμε 1,150 δισ. ευρώ προϋπολογισμό, η Moody's μας έλεγξε τρεις φορές και μας συνεχάρη για τη διαχείριση και τη φερεγγυότητα».

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα δεκάδες έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ενώ επισήμανε τη σημασία που αποδίδει στα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης στην πόλη, λέγοντας ότι από τα υλικά για τα πεζοδρόμια, τα νερά και τα δέντρα, όλα έχουν στο επίκεντρο το φαινόμενο αυτό.

«Με ενδιαφέρει να αφήνω πίσω μου ένα πραγματικό αποτύπωμα, ένα απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, δεν τα κάνω όλα τέλεια, μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη. Διορθώνω και μένω πιστός στο στόχο μου», κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τέλος, μιλώντας για τον Μεγάλο Περίπατο, είπε ότι σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμη η οδός Πανεπιστημίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ