Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Σακελλαροπούλου από Σλοβενία: Νέοι και κλιματική κρίση σε πρώτο πλάνο

Η δήλωσή της πριν το Bled Strategic Forum

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κ. Σακελλαροπούλου από Σλοβενία: Νέοι και κλιματική κρίση σε πρώτο πλάνο

Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Σλοβενία για το Bled Strategic Forum: Νέοι και κλιματική κρίση σε πρώτο πλάνο

Στο Bled Strategic Forum, που πραγματοποιείται στην ομώνυμη πόλη της Σλοβενίας, συμμετέχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την άφιξή της στον συνεδριακό χώρο, όπου την υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Robert Golob, και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Tanja Fajon, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι στη Σλοβενία για να συμμετάσχω στο Bled Strategic Forum, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Nataša Pirc Musar. Το θέμα, στο οποίο θα επικεντρωθούμε αύριο, αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία. Σκοπεύω να αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς και στη φυγή των νέων, ειδικά των πλέον μορφωμένων, προς χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

»Θεωρώ ότι η ανταλλαγή απόψεων που θα έχουμε με εκπροσώπους της νεολαίας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι εποικοδομητική και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή πρωθυπουργών βαλκανικών χωρών και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ