Πολιτικη & Οικονομια

Αριστείδης Καμπανός: Κατεβαίνει υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα ο πατέρας του Άλκη

«Να βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Αριστείδης Καμπανός: Κατεβαίνει υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα ο πατέρας του Άλκη - «Να βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία»

 O πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, καλώντας σε συστράτευση κατά της αθλητικής βίας, αποφάσισε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ο Αριστείδης Καμπανός, μιλώντας στο Metropolis 95,5 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και δήλωσε ότι επιζητά να «βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία». Ο ίδιος θέλει να δώσει σκληρή μάχη κατά της βίας στον αθλητισμό.

«Θεωρώ ότι έχω πράξει αυτό που πίστευα και πιστεύω ότι κάνω σωστά, σε έναν αγώνα κατά της βίας. Έκανα το αυτονόητο γιατί ουσιαστικά αυτή την οπαδική βία τα τελευταία χρόνια τη βιώνουμε σε πολλές φάσεις και πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας ενάντια σε αυτό που έχει γίνει μάστιγα σε αυτή την κοινωνία» υπογράμμισε.

Ο Άρης Καμπανός ανακοινώνει στο Metropolis την υποψηφιότητά του με την παράταξη Τζιτζικώστα


Σύμφωνα με τον κύριο Καμπανό, το φαινόμενο της οπαδικής βίας δεν αφορά μόνο τα θύματα. «Πρέπει η πολιτεία, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα τους, οι δημοσιογράφοι, όλοι. Να σκύψουμε στο πρόβλημα και να γιατρέψουμε το κακό απόστημα του ποδοσφαίρου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επιλογή του να σταθεί δίπλα στον Απόστολο Τζιτζικώστα σημειώνει πως «υπέβαλα την πρότασή μου στον κύριο Τζιτζικώστα, ενστερνιζόμενος τις απόψεις του για την καταπολέμηση τη βίας». Κοινός σκοπός δήλωσε ότι είναι η εξυγίανση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. «Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει».

Όσον αφορά τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, υποστηρίζει πως ίσως δεν ήταν «ώριμες οι καταστάσεις. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει, θα ήθελα να παρευρεθώ και να είμαι αγκαλιασμένος με τους υγιείς φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ. Να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι του αθλητισμού που ενώνει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ