- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development. Η σύμβαση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρώσει το Ταμείο. Η εταιρεία Lamda Development που ανήκει στον όμιλο Λάτση, στηριζόμενη σε αραβικά και κινεζικά κεφάλαια θα αναλάβει για 99 χρόνια την εκμετάλλευση των περίπου 6.200 στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου, αλλά και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά.
Το τίμημα ανέρχεται στα 915 εκατ. ευρώ συν 1,2 δισ. ευρώ τα οποία θα δαπανήσει η κοινοπραξία για έργα υποδομών (κατασκευή πάρκου 2.000 στρεμμάτων, κοινόχρηστοι χώροι 1.500 στρεμμάτων, μερική υπογειοποίηση λεωφόρου Ποσειδώνος, επέκταση των υφιστάμενων δικτύων μέσων μαζικής μεταφοράς, δίκτυα ηλεκτρισμού - ύδρευσης κ.α.).Συνολικά θα επενδυθούν πάνω από 7 δισ. ευρώ εντός 15ετίας.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες ώστε σε δύο χρόνια από σήμερα να μπουν στην έκταση οι πρώτες μπουλντόζες.
Αρχικά, θα απασχοληθούν πάνω από 30.000 άτομα ενώ το ΙΟΒΕ σε πρόσφατη μελέτη του αναφέρει πως η επένδυση θα ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 2%. Το Δημόσιο θα έχει συμμετοχή 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή. Η επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, θεματικών πάρκων, μουσείων τέχνης και πολιτισμού, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού κόμβου καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.