Πολιτικη & Οικονομια

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ©ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI

Το θέμα των πυρκαγιών θα συζητηθεί στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις καταστροφικές πυρκαγιές θα διενεργηθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο 18 μεταναστών – ανάμεσά τους δύο παιδιά – στο δάσος της Δαδιάς, ως συνέπεια της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά, με αφορμή το βίντεο που διακινείται στα social media και έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα. Στο βίντεο φαίνεται ομάδες αυτοαποκαλούμενων πολιτοφυλάκων να έχουν «συλλάβει» μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τους ότι βάζουν φωτιές.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.

»Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία.

»Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.

»Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού.

»Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

»Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία.

»Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ