Πολιτικη & Οικονομια

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τον Δεκαπενταύγουστο

Τι αναφέρουν για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιτανεία της εικόνας της Παναγιάς στην Τήνο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Στο γεγονός ότι η σημερινή ημέρα της Κοιμήσης της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και μια στιγμή αισιοδοξίας στέκονται στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως επίσης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με αναφορές στην αθλητική βία και τις πυρκαγιές το μήνυμά της

Στην Αλεξανδρούπολη και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου - χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου - παρέστη σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τον Δεκαπενταύγουστο

Στο μήνυμά της για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην αθλητική βία, αλλά και τις καταστροφικές πυρκαγιές που συντάραξαν το φετινό καλοκαίρι.

«Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας», επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Γιορτάζουμε με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου. Και με περισυλλογή, γιατί το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε, δυστυχώς, από καταστρεπτικές πυρκαγιές και τραγικές απώλειες. Καθώς και από ένα ακόμη περιστατικό αθλητικής βίας, που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας.Ο λαός μας, όμως , πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας. Γι' αυτό και την τιμάμε, κάθε χρόνο, ως Μητέρα της Ζωής. Από τον ακριτικό Έβρο, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά!», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από την Τήνο μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων με την λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου. Παράλληλα στο μήνυμα του ο κ.Μητσοτάκης, επισήμανε τον κομβικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια της χώρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους με πράξεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cut0njtu1xbt)

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια, ο ελληνισμός και η Ορθοδοξία γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ήθελα ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ εδώ στην Τήνο η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές και αυτούς οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Σημείωσε επίσης ότι «ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία» και δήλωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε η χώρα μας έχει ξεπεράσει μια υπερδεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή,. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Σωκράτης Φάμελλος: Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία από την Παναγία στη Φολέγανδρο, ο Σωκράτης Φάμελλος εύχεται «χρόνια πολλά σε όλους και όλες, με υγεία και αγάπη».

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, με υγεία και αγάπη. Παναγία, καλοκαίρι, Ελλάδα...Κάθε σπίτι και κάθε τόπος σήμερα...

Posted by Φάμελλος Σωκράτης on Tuesday, August 15, 2023

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει: «Παναγία, καλοκαίρι, Ελλάδα...Κάθε σπίτι και κάθε τόπος σήμερα γιορτάζει. Μια μεγάλη γιορτή, για την πατρίδα μας. Γιορτή ελπίδας! Σήμερα τα προβλήματα κάνουν στην άκρη και κυριαρχούν οι ευχές. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορούμε ώστε κάθε ευχή να γίνει πραγματικότητα! Και να σταθούμε δίπλα σε όσους/όσες είναι μόνοι και έχουν ανάγκη».

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στην Αστυπάλαια, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία της Παναγιάς Πορταϊτισσας. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αστυπάλαια την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Σε σημερινή του δήλωση, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει:

«Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου, μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη. Ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι τραγικά γεγονότα, με τις πυρκαγιές και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Οι πολίτες χρειάζονται ποιότητα ζωής και ασφάλεια. Έχουμε χρέος να εργαστούμε για να τους τα προσφέρουμε. Με πίστη, δύναμη και αισιοδοξία, λοιπόν, θα αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια στη σημερινή απαιτητική συγκυρία για την πατρίδα μας. Εύχομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες χρόνια πολλά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ