- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόρα κράνος και μην πας ανάποδα στον μονόδρομο
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αν η πολιτεία ήθελε πραγματικά να προστατεύσει τους ντελιβεράδες και γενικώς όλους τους οδηγούς, όσους τροχούς κι αν έχουν τα οχήματά τους, θα ξεκινούσε να επιβάλει τον ΚΟΚ
Τα μέτρα της πολιτείας για την προστασία των ντελιβεράδων και η ουσία της επιβολής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Με χαρά έμαθα ότι η πολιτεία παίρνει μέτρα για την προστασία των ντελιβεράδων (τους οποίους στα μπακαλιαρίστικα κυριλέ τους λέμε «διανομείς φαγητού», όπως κάποτε λέγαμε «αυτοκινητιστές» τους ταξιτζήδες, λες και το ντελιβεράς είναι υποτιμητικό). Στη συνέχεια με λύπη μου διαπίστωσα ότι τα μέτρα αυτά καθόλου δεν θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων που μας φέρνουν στο σπίτι φαγητό, καφέ ή ότι άλλο μας κατέβει.
Αυτό το λέω γιατί ενώ είδα ότι τα μέτρα προβλέπουν να παρέχονται από τους εργοδότες κράνη, φωσφοριζέ γιλέκα, αδιάβρροχα κλπ πουθενά δεν είδα να προβλέπεται η διανομή βιβλίων με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ντελιβεράδες θα πάρουν επιτέλους ένα κράνος αλλά θα εξακολουθήσουν να αγνοούν σε τι χρησιμεύει και μπορεί να το χρησιμοποιούν ως προστατευτικό αγκώνα ή ως διακοσμητικό δίτροχου.
Χωρίς ένα βιβλιαράκι με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα εξακολουθήσουν να μην καταλαβαίνουν τι στο διάολο είναι και τι σημαίνει αυτό το περίεργο στρογγυλό κόκκινο σήμα με την οριζόντια γραμμή στη μέση που συχνά βλέπουν στον δρόμο τους ή αυτό το κόκκινο εξάγωνο με τα τέσσερα γράμματα ή αυτά τα ωραία τρίχρωμα φανάρια που στολίζουν τις πιο μεγάλες διασταυρώσεις.
Μπορεί ακόμα να μη μάθουν ποτέ για ποιον είναι φτιαγμένα τα πεζοδρόμια (βοήθεια: δεν είναι για συγκεκριμένη μάρκα γαλλικών αυτοκινήτων) κι έτσι να θρηνήσουμε κι άλλο θύμα μετά τον 51χρονο που τόλμησε να παρατηρήσει έναν ντελιβερά επειδή οδηγούσε στο πεζοδρόμιο, παρατήρηση που του στοίχισε τη ζωή (πρόκειται για έναν φόνο που δεν συγκίνησε κανέναν από τους ευαίσθητους συμπολίτες, ίσως επειδή ο δράστης μάλλον δεν είναι ναζί οπότε ο δολοφονικός τραμπουκισμός δεν πειράζει και τόσο).
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι κακή ιδέα οι εργοδότες να προσφέρουν εξοπλισμό ασφαλείας στους εργαζόμενούς τους. Κάθε άλλο. Και καλό είναι και πρέπει να επιβάλλεται. Λέω ότι αυτή η προσφορά δεν έχει καμία απολύτως αξία αν οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι για την ασφάλειά τους. Λέω ότι κάποιος που καβάλαει δίκυκλο χωρίς να φοράει κράνος, οδηγεί με το ένα χέρι και πάει πάντα ανάποδα στον μονόδρομο δεν μπορεί να προστατευτεί από κανένα μέτρο αφού αυτό που τον απειλεί περισσότερο από όλα είναι ο εαυτός του. Και μπράβο του.
ΥΓ – Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αν η πολιτεία ήθελε πραγματικά να προστατεύσει τους ντελιβεράδες και γενικώς όλους τους οδηγούς, όσους τροχούς κι αν έχουν τα οχήματά τους, θα ξεκινούσε να επιβάλει τον ΚΟΚ. Είναι ενδιαφέρουσα άποψη αλλά η στήλη δεν ασχολείται με τη λογοτεχνία του φανταστικού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Με ειδική σήμανση στο ράφι και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.