Πολιτικη & Οικονομια

Οικοδομούμε ισχυρό αμυντικό σύστημα στα πρότυπα του Ισραηλινού, δήλωσε ο κ. Δένδιας

Σήμερα επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίσκεψη κ. Δένδια στο Ισραήλ
Επίσκεψη κ. Δένδια στο Ισραήλ © ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ν. Δένδιας: Οικοδομούμε ισχυρό αμυντικό σύστημα στα πρότυπα του Ισραηλινού - Όσα δήλωσε για τις σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε σήμερα (7.08) επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Ιώβ Γκάλαντ.

Οι δύο Υπουργοί μετά τη συνάντηση συμμετείχαν στις διμερείς συνομιλίες των αντιπροσωπειών, σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, και επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, με κοινό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσκεψη κ. Δένδια στο Ισραήλ
Επίσκεψη κ. Δένδια στο Ισραήλ © ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τις κοινές δηλώσεις Τύπου με τον ομόλογό του, ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια, και για τη θερμή υποδοχή. Παρακαλώ, επιτρέψτε μου να σας πω ότι, σε διμερές επίπεδο αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη, μετά από την επίσκεψή μου στην Κύπρο, κάτι που για εμάς αποτελεί παράδοση, και αυτό δείχνει τη σημασία των διμερών σχέσεων

«Έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική σχέση, η οποία βασίζεται σε πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας, στο κοινό μας όραμα, στο στόχο να δημιουργηθεί ένα σταθερό, ασφαλές και πρόσφορο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumiesc0xoux)

«Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμυντική βιομηχανική μας συνεργασία, προς κοινό όφελος των χωρών, των κοινωνιών και των οικονομιών μας. Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι «Επαναβεβαιώσαμε την ισχυρή μας θέληση, και τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. Επιτρέψτε μου να πω και εδώ, ανοιχτά, αυτό που ανέφερα στη συνάντησή μας, ότι η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.»

«Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, με το Ισραήλ και με άλλες χώρες, με τις οποίες συμμεριζόμαστε το όραμα, δηλαδή να μπούμε σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή. Ποικίλες πρωτοβουλίες, πολλές εκ των οποίων από κοινού με την Κύπρο, οι οποίες πάντοτε είναι επί της βάσεως του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά επίσης και της κυριαρχίας, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των χωρών της περιοχής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ