- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Bloomberg: Η Ελλάδα επέστρεψε στην ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας
Δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου για την ελληνική οικονομία
Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ, μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της από την Scope Rating.
Το επίπεδο επενδυτικής αξιολόγησης της Ελλάδας αποκαταστάθηκε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, 13 χρόνια αφότου έγινε το πρώτο μέλος της Ευρωζώνης που επενδυτικά είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία «Junk», αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του το Bloomberg.
Στο δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, που τιτλοφορείται «H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ», μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της από τον οίκο Scope Rating, αναφέρεται πως η χθεσινή απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010 και απαίτησε την εφαρμογή τριών διεθνών προγραμμάτων οικονομικής διάσωσης, καθώς είχε τεθεί σε αμφιβολία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό της σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές.
Ο οίκος ανέφερε ως παράγοντες που οδήγησαν στην αναβάθμιση την ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, την ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.