Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: Μίλησα για τις επανορθώσεις με τη Μέρκελ

Και Μνημόνιο τέλος, εποπτεία ναι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81126-163731.jpg

Ότι έχει θέσει ο ίδιος το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων ως υπουργός Εξωτερικών στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, δηλαδή στην κ. Μέρκελ, είπε χτες  ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος. Στην ίδια ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το Μνημόνιο, όπως το ξέραμε, τελειώνει κι από το νέο χρόνο αρχίζει μια περίοδος εποπτείας.

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα απ΄ όσα είπε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε εκδήλωση προετοιμασίας για το μελλοντικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν επιστημονικά κυρίως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλους του κοινωνικούς χώρους και τομείς και κυρίως της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και κυβερνητικά στελέχη του κόμματος.

Κύρια σημεία της ομιλίας Βενιζέλου:

• Μνημόνιο τέλος, εποπτεία ναι: «Προφανώς όταν είσαι ευρωπαϊκή χώρα έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας»

• Η νέα περίοδος από την 1η Ιανουαρίου θα είναι δίχως νέο πρόγραμμα., άρα και χωρίς νέο δάνειο, με τη στήριξη όμως των εταίρων μας. Η φάση αυτή θα συνοδεύεται από εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας, οι οποίες πρέπει να συνδέονται με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

• Οι γερμανικές επανορθώσεις είναι μια εθνική προσπάθεια που τη χειρίζεται διακομματική επιτροπή και «εγώ ο ίδιος το έχω θέσει ως υπουργός Εξωτερικών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο»

• Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται τη θετική ολοκλήρωση του παλιού και την έλευση του καινούργιου

• Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας

• Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη εγγυώνται την εθνική σταθερότητα τώρα και σο μέλλον

• Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προϋποθέσεις πολιτικής αστάθειας και εύχεται να αποτύχουμε ως χώρα

• Είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ