Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων

Με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη, εκτός από τον α' γύρο ο Νίκος Παππάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων - Καταψηφίστηκε ο Νίκος Παππάς στον α' γύρο

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων. Η υποψηφιότητά του εγκρίθηκε με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη, ενώ δεν ευοδώθηκε το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά.

Η υποψηφιότητά του Κώστα Ζαχαριάδη εγκρίθηκε στη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και «επικράτησε» του Νίκου Φίλη για δύο ψήφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κώστας Ζαχαριάδης έλαβε το «χρίσμα» με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 15 κατά και 7 λευκών.

Καταψηφίστηκε ο Νίκος Παππάς

Νωρίτερα, κατά την πρώτη ψηφοφορία απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά με 25 κατά, 14 υπέρ και ένα λευκό.

Χθες, Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε «σε θετικό κλίμα», όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, με τον μπασκετμπολίστα.

Ο Νίκος Παππάς υπήρξε προσωπική επιλογή του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του είχαν προκαλέσει ενόχληση σε στελέχη του κόμματος, καθώς φαινόταν να το ξανασκέφτεται.

«Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη», είχε πει ο Νίκος Παππάς.

Για το αν ασχοληθεί με την πολιτική, είπε: «Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμή είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω».

Έκτοτε, είχε σημειωθεί επαναπροσέγγιση, αλλά φαίνεται πως οι κινήσεις δεν ικανοποίησαν την πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης εκτός της «κούρσας» για τον δήμο Αθηναίων τέθηκαν ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μπαλαούρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ