Πολιτικη & Οικονομια

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου»: Το πρώτο μήνυμα Μηταράκη μετά την παραίτηση

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για το ταξίδι εκτός Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης: Το πρώτο μήνυμα μετά την παραίτηση, η παραδοχή του λάθους και η αναφορά στο ταξίδι εκτός Αθηνών

Ο Νότης Μηταράκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά την παραίτησή του από τη θέση του ΥΠΡΟΠΟ. Μία παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε μετά από δημοσίευμα ότι απολάμβανε τις διακοπές του ενώ υπήρχαν σε εξέλιξη δύσκολα και επικίνδυνα μέτωπα πυρκαγιάς στη χώρα. 

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου», γράφει ο Νότης Μηταράκης σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή την παράδοση των καθηκόντων στον νέο υπουργό Γιάννη Οικονόμου. Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, αναφέρει ότι βρέθηκε για 2 μέρες εκτός Αθηνών, «επισκεπτόμενος την οικογένεια μου», ωστόσο, «με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη

Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον @joikonomou, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της
@hellenicpolice. Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο @yptpgr.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.
Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ