Πολιτικη & Οικονομια

Διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο για το Market Pass

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το Youth Pass

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σούπερ μάρκετ
© SOOC/Dimitris Kapantais

Τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές για Market Pass και Youth Pass

Διπλή δόση θα λάβουν τον Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, μετά την τρίμηνη παράταση που αποφάσισε να δώσει στην επιδότηση το οικονομικό επιτελείο.

Η διπλή πληρωμή του Market Pass τον Σεπτέμβριο και εξόφληση τον Οκτώβριο θα συμβεί λόγω της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση. Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cufe8wi6ejzd)

H επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass, το οποίο είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας

Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν «κουρεμένα» κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Παλαιοί και νέοι δικαιούχοι του Market Pass θα πρέπει να κάνουν άμεσα τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο λόγος είναι ότι τα εισοδήματα του 2022, τα οποία θα δηλωθούν τώρα στις φορολογικές δηλώσεις, είναι αυτά που θα κρίνουν κιόλας ποιος είναι δικαιούχος και ποιος όχι.

Οι παλαιοί δικαιούχοι, αυτοί δηλαδή που πήραν Market Pass από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο, δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση καθώς το σύστημα θα βρει και τα εισοδήματα τους. Εάν εξακολουθούν και είναι δικαιούχοι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους ενώ αν δεν είναι δικαιούχοι δεν θα πάρουν το Market Pass.

Από Σεπτέμβρη το Youth Pass

Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους 18 ή 19 ετών, το οποίο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Και εδώ υπάρχει διπλή δόση, απλώς δεν θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή όποιος νέος για παράδειγμα έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά που έκλεισε τα 19.

Συνοπτικά, συνεπώς, η διπλή δόση αφορά όσους και όσες έχουν γεννηθεί μετά το 2004.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ