Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 504

Ιδρυτής του Facebook Group «Καταργήστε τα e-mail που περιλαμβάνουν χρονολογίες γέννησης...

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 504
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81048-181255.jpg

«Εκατομμυριόευρο», το χαρτονόμισμα που θα βοηθήσει τις μίζες να κρυφτούν αποτελεσματικά.

Η λύση είναι να δημιουργηθεί ένα νέο χαρτονόμισμα. Που θα μπορεί να διακινηθεί διακριτικά, χωρίς να μπαίνει ο κάτοχός του στη διαδικασία να στέλνει εμβάσματα και να κινδυνεύει να τον ανακαλύψουν. Με το «εκατομμυριόευρο» κάθε συναλλαγή «κάτω από το τραπέζι» ανάμεσα στο «μιζοδότη» και το «μιζολήπτη» μπορεί να γίνει κυριολεκτικά κάτω από το τραπέζι. Ολόκληρη η μίζα μπορεί να αποθηκευθεί σε ένα συρτάρι και να μη την ανακαλύψει ποτέ κανένας εισαγγελέας. Έτσι οι πολιτικοί θα πάψουν να διασύρονται και να παρασύρουν στα τάρταρα μαζί με τη δική τους αξιοπιστία και την αξιοπιστία των κομμάτων τους. Και ακριβώς επειδή το χαρτονόμισμα θα κυκλοφορεί μόνο ανάμεσα σε προνομιούχους, αν χρειαστεί κάποτε να το «χαλάσει» κανείς μπορεί να απευθυνθεί σε «συνεργάτες» του για να του το σπάσουν σε «πεντακοσιοχιλιόευρα», που όπως και να το κάνουμε δεν τραβάνε τόσο την προσοχή.


Είμαστε σίγουροι ότι ο Βενιζέλος δεν μετακινεί συνεχώς προς το βράδυ την ώρα των «έκτακτων συσκέψεων» με τον Σαμαρά στο Μαξίμου, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να του πει «είναι περασμένη η ώρα, δεν κοιμάσαι εδώ;»

● Ώστε μετά να αναφέρεται σε όλους ως «ένοικος του Μαξίμου»...


Το πρόβλημα: Η τρόικα ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η τακτική «ναι, μωρέ, υπογράφουμε τώρα μεταρρυθμίσεις και βλέπουμε» αποτελεί επίσημη γραμμή των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αποτέλεσμα να ζητάει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Που μεταφράζεται στην εγχώρια πολιτική διάλεκτο ως «τραβάνε το σκοινί και εκβιάζουν οι δανειστές...»

● Η λύση: Να δημιουργηθούν δύο πραγματικότητες: Η εγχώρια, όπου «βγαίνουμε από το μνημόνιο» και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα ελληνικά media, και η κανονική, που θα ξέρει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

● Εξάλλου, το πείραμα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία και παλιότερα, όταν π.χ. σε αγώνες μπάσκετ με τα Σκόπια που οι διοργανωτές τους αποκαλούσαν «Μακεδονία», απλώς μεταδίδονταν ο αγώνας με μια μαύρη ταινία πάνω από το όνομα του αντιπάλου.

● Απλώς τώρα πρέπει να γίνεται το ίδιο σε όσα διεθνή μέσα επιμένουν να διαφωνούν με την επίσημη δική μας πραγματικότητα.


Σοκ: Η «Frankfurter Rundschau» χαρακτηρίζει σε δημοσίευμά της τον Κώστα Καραμανλή «Πρωθυπουργό της Χρεοκοπίας» που «ετοιμάζεται να κάνει comeback»! Ναι, είναι προφανές ότι η πραγματική αιτία της επίθεσης βρίσκεται στη συνετή διαχείριση του πρώην πρωθυπουργού.

● Διότι αν η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε τσιγκουνευτεί και είχε φροντίσει να χώσει κρατικές διαφημίσεις ΚΑΙ στις γερμανικές εφημερίδες (ή τέλος πάντων να βάλει τους διευθυντές τους επικεφαλής σε ΜΚΟ), τώρα κι εκείνες θα τάιζαν τους ιθαγενείς θεωρίες συνωμοσίας για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και θα έγραφαν για τα «χαλαρά του Σαββατοκύριακα στην εξοχή.

● Όπως δηλαδή κάνουν και οι εγχώριοι συνάδελφοί τους.


Αν ο καθηγητής που θα δουλέψει αμοιβόμενος με μοριοδότηση, φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, πριν προλάβει να διοριστεί, έχει δικαίωμα να κληροδοτήσει τα μόρια στα παιδιά του για να μην πάνε χαμένα;


Ναι, όταν ένας αρχηγός κόμματος φέρεται να έχει στείλει «ύποπτα εμβάσματα» που σχετίζονται με μίζες εξοπλιστικών σε off shore εταιρείες, είναι λογικό να απαντάει ότι «θα παραμείνει αρχηγός του ΛΑΟΣ».

● Αφού το ερώτημα που κυριαρχεί την επόμενη μέρα μετά την «αποκάλυψη» είναι αν θα παραιτηθεί (και όχι αν είναι αλήθεια το ρεπορτάζ), τι να απαντήσει ο άνθρωπος δηλαδή; 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μοντέρ που έχει αναλάβει να«διορθώσει» το επετειακό video του ΕΟΤ «Gods, Myths, Heroes».


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αυτοί που θεωρούν ότι καίγοντας τα computer μιας εφημερίδας θα κάνουν τους αρθρογράφους να σταματήσουν να γράφουν αντίθετες απόψεις από τις δικές τους, επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στον κόσμο και φοβούνται ότι αν τις διαβάσει κινδυνεύει να πειστεί από αυτές, δεν είναι οι ίδιοι που κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι «ο λαός είναι σοφός»;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Τσιχλοβούρκωμα» Τα δάκρυα που εμφανίζονται ως αντίδραση του οργανισμού στις απάνθρωπα καυτερές ποσότητες μέντας, στις «τσίχλες για δροσερή αναπνοή».


Η Μετάφραση της εβδομάδας

n

Φωτεινή Πιπιλή « Είναι αληθινή και δερμάτινη η δική μου τσάντα. Άλλες φοράνε μαϊμούδες… Πολλές βουλευτίνες κυκλοφορούν με μαϊμούδες, πάρα πολλές»!

Μετάφραση Είναι αδικία να έρχονται τα βλαχαδερά με τις μαϊμού τσάντες και να παριστάνουν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εμάς που τα έχουμε σκάσει για να βρεθούμε πιο ψηλά στην κοινωνική κλίμακα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ