Πολιτικη & Οικονομια

Λιβάνιος για πτώση Canadair στην Κάρυστο: Μεγάλο το τίμημα της αυτοθυσίας

Ενημέρωση της Βουλής ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Canadair - Λιβάνιος: Μεγάλο το τίμημα της αυτοθυσίας
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πτώση Canadair - Θεόδωρος Λιβάνιος: Μεγάλο το τίμημα της αυτοθυσίας

Συγκλονισμένος από την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair στην Κάρυστο δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στην Ολομέλεια.

Ο κ. Λιβάνιος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το τίμημα της αυτοθυσίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και πολλές φορές με την ίδια τη ζωή των πιλότων» και ευχήθηκε οι πιλότοι να βρεθούν καλά στην ζωή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι έχοντας περάσει χρόνια της ζωής του στην Ελευσίνα, συγκατοικώντας στην ίδια πολυκατοικία με πολλούς πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών, αυτή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, με παρεμβάσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για την πτώση του Canadair, ευχόμενοι ολόψυχα οι πιλότοι να βρεθούν σώοι.

Canadair: Κανένα ίχνος των δύο επιβαινόντων μέχρι τώρα

Υπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου τύπου Canadair το οποίο κατέπεσε στην Κάρυστο, ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δύο επιβαινόντων, του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.

Από την πτώση προκλήθηκε φωτιά στην χαράδρα, που δυσχαιρένει την προσέγγιση των πυροσβεστών.

Το αεροπλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, μόλις είχε πραγματοποιήσει μια χαμηλή πτήση ρίχνοντας νερό σε μια από τις εστίες που καίνε έξω από το χωριό Πλατανιστός. Κατά την προσπάθεια ανύψωσης, το δεξί φτερό του αεροπλάνου πιθανόν να βρήκε σε πέτρες με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος, να πραγματοποιήσει στροβιλισμούς και ελιγμούς και εν συνεχεία να πέσει στην χαράδρα.

Το συγκεκριμένο Canadair ανήκε στην εναέρια ομάδα που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των μετώπων που καίνε τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Καρύστου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ