Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι ψηφοφορίες για τον οδικό χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας

Τέσσερις οι υποψήφιοι πρόεδροι, ποιοι το σκέφτονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συνεδρίαση της ΚΕ για τον οδικό χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας

Με την ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος, θα συνεχιστεί σήμερα, Κυριακή (16/7) η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προβλέπει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Xθες, Σάββατο (15/7), «κλείδωσαν» συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα.

Πάντως, υπάρχουν και διαφορετικές φωνές, οι οποίες προκρίνουν όλες οι διαδικασίες να μεταφερθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και οι συνεδριακές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού. Αυτό έχει προτείνει ο Παύλος Πολάκης αλλα και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Και οι δύο το θέτουν ως προϋποθεση για ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του κόμματος.

Απών από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει.

Υπάρχει μία ακόμα πιθανή πρόταση που αφορά στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί για λίγες ημέρες η εκλογή προέδρου, πάντα πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Και αυτό, όπως και η προηγούμενη πρόταση θα είχε ως επακόλουθο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ από νέο αρχηγό.

«Αγκάθι» οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Τέλος, «αγκάθι» παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα των αυτοδιοικητικών. Η Κεντρική Επιτροπή θα εξουσιοδοτήσει την Πολιτική Γραμματεία να χειριστεί στρατηγική και υποψηφιότητες.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας είναι να εξεταστούν οι περιπτωσεις κεντρικών στελεχών για τις περιφέρειες, ενώ στους δήμους θα ανακοινωθούν στηρίξεις, όπου εχει προχωρήσει η διαδικασία. Για τους υπόλοιπους, θα ληφθούν αποφάσεις στα κομματικά οργανα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.