Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου πρότεινε η Σβίγκου

Στις 13 Ιουλίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ράνια Σβίγκου προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου πρότεινε να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, έτσι ώστε να γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο στις αρχές του Σεπτέμβρη

Εκλογή νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη βάση στις αρχές του Σεπτεμβρίου, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εισηγήθηκε, κατά πληροφορίες, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Πάντως, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στελέχη από την «Ομπρέλα» επιμένουν στην ανάγκη να εκλεγεί η νέα ηγεσία εντός Ιουλίου, ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία.

Στην ίδια πρόταση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου.

Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει της αποδοχής απ' όλες τις συνιστώσες.

Οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για γραμματείς της ΚΟ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Για τη θεση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτάθηκε, επίσης, και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τέλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει προταθεί για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία κατείχε και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την κρίσιμη συνεδρίασή της λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και συνεχίζει ακόμη, έως ότου αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου.

Σημειώνεται ότι απόντες από τις διαδικασίες είναι τόσο ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ