Πολιτικη & Οικονομια

Μονόδρομος σταθερότητας και προόδου η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

«Αποφασίζουμε ποιος θα πάρει στα χέρια του το μέλλον της πατρίδας μας και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες»

Γιάννης Μπρατάκος
Γιάννης Μπρατάκος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Άρθρο του προέδρου της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπρατάκου
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εκλογές 2023: Άρθρο του προέδρου της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπρατάκου, για το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, αλλά και του – επώδυνου για τη χώρα – πολιτικού κύκλου, που σημαδεύτηκε από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες  αναγνώρισαν και επιβράβευσαν με την ψήφο τους το έργο, το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ζήτησαν, παράλληλα, να τρέξουμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, για να προχωρήσουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε ριζικά παθογένειες δεκαετιών.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Και αν οι εκλογές εκείνες είχαν γίνει με το ισχύον σήμερα εκλογικό σύστημα, η χώρα θα βάδιζε ήδη σε αυτή την κατεύθυνση, με σταθερή κυβέρνηση.

Τώρα, όμως, όλα ξεκινούν από την αρχή. Η βούληση και η εντολή των πολιτών χρειάζεται να επικυρωθούν ακόμη πιο εμφατικά στις 25 Ιουνίου, σε μια διαφορετική εκλογική αναμέτρηση, στην οποία κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο.

Το διακύβευμα είναι εξίσου σαφές: αποφασίζουμε ποιος θα πάρει στα χέρια του το μέλλον της πατρίδας μας και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Η αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές δεν είναι απλώς ένας κομματικός στόχος, αλλά μονόδρομος σταθερότητας και προόδου. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, η οποία θα μπορέσει να εγγυηθεί ασφάλεια και σιγουριά σε ένα ταραγμένο γεωπολιτικό περιβάλλον. Μια κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές και γενναίες πολιτικές για μια δυναμική, παραγωγική οικονομία, για ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα παρέχει ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, για ένα αποτελεσματικότερο κράτος κοντά στον πολίτη, για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σήμερα, η χώρα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει ένα νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, με βελτίωση των εισοδημάτων και πραγματική σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί και αναλαμβάνει την ευθύνη να διασφαλίσει αυτή την πορεία.

Έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να απαντά σε συγκεκριμένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας με μετρήσιμα αποτελέσματα, με συνέπεια λόγων και έργων.

Έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί πολιτικές που φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους.

Έχει καταρρίψει στην πράξη τους μύθους για «ιδεολογικά μονοπώλια» της αριστεράς στην κοινωνική ευαισθησία και στην προοδευτική διακυβέρνηση, με πολιτικές που φέρνουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής, στηρίζουν την οικογένεια, τη νέα γενιά, τους ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας.

Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατά σταθερό το τιμόνι της χώρας, να στηρίζει την αγορά και την κοινωνία σε δύσκολες στιγμές.

Έχει αποδείξει ότι υπηρετεί έμπρακτα και σθεναρά το εθνικό συμφέρον, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, διευρύνοντας τις στρατηγικές συμμαχίες της χώρας, δυναμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στο Αμερικανικό Κογκρέσο, σε όλο τον κόσμο. 

Εφόσον ο ελληνικός λαός εμπιστευθεί τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα δουλειάς. «Σηκώνουμε τα μανίκια» και συνεχίζουμε, χωρίς αλαζονεία και εφησυχασμό, με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας. Συνεχίζουμε, με μια κυβέρνηση ικανών και αποφασισμένων να εργαστούν, για να υλοποιήσουν κάθε μια από τις δεσμεύσεις μας.

Με την ισχυρή εντολή των πολιτών στις 25 Ιουνίου, συνεχίζουμε όλοι μαζί, σταθερά, τολμηρά μπροστά. Για την Ελλάδα της προκοπής και της υπερηφάνειας. Για την Ελλάδα, που αξίζουμε και ξέρουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ