Πολιτικη & Οικονομια

8 απλοί κανόνες για όποιον θέλει να είναι προοδευτικός άνθρωπος

«Πολλοί συμπολίτες θέλουν να ανήκουν στον προοδευτικό χώρο αλλά δεν ξέρουν ποια στάση να κρατήσουν απέναντι στα γεγονότα για να το καταφέρουν»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8 απλοί κανόνες για όποιον θέλει να είναι προοδευτικός άνθρωπος

Μια μικρή λίστα απλών κανόνων που πρέπει να έχει υπόψη του και να ακολουθεί όποιος θέλει να είναι προοδευτικός.

Επειδή διαπιστώνω ότι πολλοί συμπολίτες θέλουν να ανήκουν στον προοδευτικό χώρο αλλά δεν ξέρουν ποια στάση να κρατήσουν απέναντι στα γεγονότα για να το καταφέρουν, έφτιαξα μια μικρή λίστα απλών κανόνων που πρέπει να έχει υπόψη του και να ακολουθεί όποιος θέλει να είναι ένας προοδευτικός Άνθρωπος και όχι ένας συμβιβασμένος κυρ Παντελής.

  1. Σε ναυάγια πλοίων που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες, υπεύθυνοι είναι α) η κυβέρνηση της δυτικής χώρας στην οποία οι δράστες θέλουν τόσο πολύ να πάνε ώστε να πληρώνουν γι’ αυτό (αυτό προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωση που στην κυβέρνηση της εν λόγω χώρας βρίσκονται προοδευτικά κόμματα όπως Ποδέμος ή ΣΥΡΙΖΑ), β) η χώρα στην οποία ναυαγούν αλλά μόνο αν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γ) ο καπιταλισμός, δ) η αποικιοκρατία ε) ο ιμπεριαλισμός. Σε όλες τις περιπτώσεις τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Ελλάδα. Οι διακινητές (αν δεν είναι Ευρωπαίοι) είναι κι αυτοί θύματα του καπιταλισμού, της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μιλάμε πάντα για τον δυτικό ιμπεριαλισμό καθώς όλοι οι άλλοι «ιμπεριαλισμοί» είναι απλώς απαντήσεις στην επιθετικότητα της Δύσης.
  2. Η εισβολή σε γειτονική χώρα είναι δικαιολογημένη αν η γειτονική χώρα είναι μέλος ή έχει εκφράσει την επιθυμία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ή αν έχει εκφράσει τη φιλική της διάθεση προς τη Δύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για αμυντική προληπτική κίνηση. Σε περίπτωση που η επιτιθέμενη χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ή τη Δύση έχουμε να κάνουμε με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στο οποιο ωχριά το Ολοκαύτωμα (το οποίο ως προοδευτικοί πολίτες καλό είναι να μην επικαλείστε) εκτός αν η εισβολή γίνεται επίσης σε χώρα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ, οπότε δεν έχει σημασία.
  3. Σε βιασμούς, κακοποιήσεις γυναικών και γυναικοκτονίες, αν ο δράστης είναι καυκάσιος Έλληνας ή Ευρωπαίος (και πάλι Καυκάσιος) ένοχοι είναι ο δράστης, η πατριαρχία, ο καπιταλισμός (αν ο θύτης είναι πλούσιος ενώ το θύμα φτωχό) και όλη η ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό άλλωστε οργανώνουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες δείχνουμε με το δάχτυλο περαστικούς και φωνάζουμε «ο δολοφόνος (ή ο βιαστής) είσαι εσύ». Αν ο δράστης είναι μετανάστης από χώρα της Ασίας ή της Αφρικής τότε ένοχοι είναι η αποικιοκρατία και ο καπιταλισμός των οποίων είναι και ο δράστης θύμα. Αν ο δράστης ανήκει στον προοδευτικό χώρο τότε σίγουρα πρόκειται για κάποιο ατύχημα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποτέ δεν κατηγορούμε πολιτισμούς που υποτιμούν τη γυναίκα και την αντιμετωπίζουν σαν ζώο. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα κάθε κουλτούρας και γι’ αυτό ποτέ δεν θα πούμε σε μια ομάδα μουσουλμάνων «ο δολοφόνος είσαι εσύ» ιδιαίτερα αν έχουν μαζί τους γυναίκες με μαντήλες ή μπούρκες οι οποίες σίγουρα θα πληγωθούν από αυτή τη ρατσιστική επίθεση στους συντρόφους τους.
  4. Ένας χριστιανός που κάνει τον σταυρό του έξω από μια εκκλησία είναι θρησκόληπτος γραφικός ενώ ένας μουσουλμάνος που σταματά ό,τι κάνει και ανοίγει το χαλάκι του για προσκυνήσει προς της μεριά της Μέκκας είναι απλώς ένας άνθρωπος μιας διαφορετικής (και γι αυτό υπεράνω κριτικής) κουλτούρας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ίδιο δεν ισχύει για τους πιστούς της Ιουδαϊκής θρησκείας που πέρα από θρησκόληπτοι γραφικοί είναι και εβραίοι.
  5. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αρθογραφείς με ψευδώνυμο, εκτός αν τα κείμενα σου δεν συμμερίζονται τις αξίες του προοδευτικού χώρου. Στην περίπτωση αυτή είσαι ένας απατεώνας που ξεγελάς το αναγνωστικό κοινό το οποίο βασίζει την αξιολόγηση ενός κειμένου στην αποκάλυψη του πραγματικού ονόματος του αρθρογράφου. Επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν ισχύει με τους συντάκτες του προοδευτικού χώρου οι οποίοι γράφουν πάντα με γνώμονα τον Άνθρωπο και άρα το πραγματικό ονοματεπώνυμό τους είναι αδιάφορο.
  6. Η τέχνη και η σάτιρα δεν έχουν όρια εκτός από αυτά που τους βάζει ο προοδευτικός-δημοκρατικός Άνθρωπος. Η προστασία του Λαού από αντιδραστικό-αντιλαϊκό περιεχόμενο δεν είναι ποτέ λογοκρισία και η επιβολή της προστασίας εξαρτάται από την πολιτική τοποθέτηση του δημιουργού.
  7. Η παρέμβαση σε μέσο ενημέρωσης ή σπίτι δημοσιογράφου που γίνεται από συντρόφους δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πράξη δυναμικού διαλόγου στο πλαίσιο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας. Οι επιθέσεις σε σπίτια συντρόφων δημοσιογράφων και φιλικά προς τον προοδευτικό χώρο μέσα ενημέρωσης είναι ανύπαρκτες, αλλά, ακόμα και ως σκέψη που σίγουρα θα κάνει κάποιος, καθίστανται η απόδειξη της τυραννίας στην οποία είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε και εναντίον της οποίας επαναστατούμε.
  8. Ο καθένας ανήκει σε όποιο φύλο αισθάνεται ότι ανήκει. Γεννητικά όργανα, ορμόνες και άλλα κατάλοιπα του παρελθόντος δεν μπορούν να εμποδίσουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την υποχρέωση όλων να αποδεχτούν τον αυτοπροσδιορισμό αυτόν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο αυτοπροσδιορισμός αφορά μόνο τα φύλα (και την εθνικότητα μειονοτήτων που βρίσκονται εντός των ελληνικών συνόρων). Δεν μπορεί όμως ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός ή δημοκράτης. Αυτό το αποφασίζουν οι γενικές συνελεύσεις συλλογικοτήτων και λοιπών προοδευτικών φορέων. Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ