Πολιτικη & Οικονομια

Αντιφάσεις στη ζωή και την καθημερινότητά μας

Είναι Ιούνιος, αλλά μοιάζει με Οκτώβριο

Επιστήμη Μπινάζη
Επιστήμη Μπινάζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έργα κατά μήκος του Μεγάλου Περιπάτου

Οι αντιθέσεις που συναντάμε καθημερινά στην πολιτική, την παιδεία και τη ζωή μας

Ο Δήμος Αθηναίων επιβάλλει πρόστιμο για αφισορύπανση, ενώ αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους σε πιθανά ατυχήματα μήνες τώρα από επικίνδυνα δομικά υλικά που ξεπηδούν σε όλο το μήκος ανάπλασης του περίφημου Μεγάλου Περιπάτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιερώνει στο Pride ένα TikTok video αλλά την ημέρα της παρέλασης το κεντρικό εκλογικό κέντρο του Συντάγματος της Νέας Δημοκρατίας κλείνει τα φώτα, τις πόρτες και τ’αυτιά του.

@kyriakosmitsotakis_

Ένα μήνυμα για το Athens Pride 🏳️‍🌈

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Ετοιμάζεται ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της μεταπολίτευσης, το υπουργείο Οικογένειας, και ενώ διανύουμε την εποχή της συμπερίληψης, πρώην πρωθυπουργός απαξιώνει γονείς του ίδιου φύλου, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι νομικά ακάλυπτοι απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν.

Η πολιτεία επισημαίνει τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν επιδοτεί ταρατσόκηπους σε πολυκατοικίες.

Κήπος σε ταράτσα
© Skylar Kang / Pexels

Η πολιτεία δίνει έμφαση στην πρόληψη αλλά δεν δίνει προτεραιότητα σε δομές που θα κρατήσουν τους πολίτες ενεργούς και υγιείς. (Κολυμβητήριο Ζαππείου, Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας).

Κολυμβητήριο Ζαππείου

Οι προοδευτικοί απαιτούν την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον θα έπρεπε να απαιτούν την αλλαγή προσανατολισμού των θρησκευτικών στα σχολεία.

Είναι Ιούνιος αλλά μοιάζει με Οκτώβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ