- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έβρος: «Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα»
Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις
Εξελίξεις στον Έβρο: Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος, επισημαίνει το γραφείο του πρωθυπουργού.
Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια.
Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Έβρος: Ομάδα 80 μεταναστών εγκλωβισμένη σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια
Μια ομάδα 80 μεταναστών βρίσκεται εγκλωβισμένη σε νησίδα στον Έβρο, στην περιοχή Μαράσια.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Open με πλάνα από το σημείο, πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών που βρίσκεται σε νησίδα του Έβρου, επί τουρκικού εδάφους, και οι συνοριοφύλακες είναι σε επιφυλακή, καθώς μεταξύ τους υπάρχουν πολλά παιδιά και φωνάζουν για βοήθεια.
Τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Ιουνίoυ, 138 μετανάστες εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στο ύψος της Βύσσας διασχίζοντας το ποτάμι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.