Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: «Δεν υπάρχει πουθενά στο πρόγραμμά μας η αύξηση του ΕΝΦΙΑ»

«Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση», διευκρινίζει η Χαριλάου Τρικούπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η απάντηση για τη φορολογική πολιτική του κόμματος και τα περί αύξησης του ΕΝΦΙΑ

«Το πρόγραμμά μας δεν μιλά πουθενά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ», διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, μετά τις δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή για ενίσχυση των άμεσων φόρων.

«Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά». 

Τι απαντά ο Στέφανος Παραστατίδης 

Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο Στέφανος Παραστατίδης απαντά στα δημοσιεύματα μετά την τοποθέτησή του σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Διαβάζω τη "γραμμή" ΝΔ στα ΜΜΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πως έχω πει ότι "θα ενισχύσουμε τον ΕΝΦΙΑ ως ΠΑΣΟΚ". Έχουν κάνει τη γνωστή επαγωγή μονταζιερα, επειδή μίλησα για ενίσχυση άμεσων φόρων και μείωση έμμεσων φόρων, πως αυτό αφορά σε ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ. Αυτό που λέμε επί της αρχής είναι ότι χρειάζεται να αλλάξει ο λόγος άμεσων/έμμεσων φόρων, με ενίσχυση των πρώτων και μείωση των δεύτερων. Και δεν το λέμε μόνο εμείς ως κόμμα, το λέει ο ΟΟΣΑ, η Ε.Ε. και όλοι οι οικονομικοί αναλυτές στη χώρα. ΌΛΟΙ», σημειώνει ο Στέφανος Παραστατίδης και προσθέτει: 

«Πουθενά δεν έκανα συγκεκριμένη διατύπωση "ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ". Αυτό όμως που εννοούμε ως ενίσχυση αφορά στο φόρο γονικών παροχών. Διότι είναι άδικο να μη φορολογούνται γονικές παροχές μέχρι και τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, ναι, φορολόγηση των εχόντων, αυτό λέμε. Και επιμένουμε. Σε ό,τι αφορά εδικότερα τον ΕΝΦΙΑ, κανένα κόμμα σήμερα δεν μιλάει για κατάργησή του. Διότι αυτό αποτελεί ακραίο λαϊκισμό, πέρα από τη δημοσιονομική αδυναμία. Η θέση μας για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είναι ο εξορθολογισμός του (να γίνει δικαιότερος για τους αδύναμους) και όχι η κατάργησή του. H ΝΔ επιδιώκει να δημιουργήσει μία πολιτική ζούγκλα στο δημόσιο διάλογο, με μηχανισμούς κοπτοραπτικής και διαστρέβλωσης. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μας απαντήσει αν αυτή, τάζοντας στους πάντες τα πάντα, πέρα από τις αυξήσεις που έχει τάξει, θα καταργήσει και τη φορολογία γενικότερα; Διότι, κάτι αντίστοιχο έκανε το 2008, με το 65% των Ελλήνων να πληρώνει μηδενικό φόρο, ποσοστό υπερτριπλάσιο που οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας. Και τη νύφη δεν την πλήρωσαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, αλλά ο ελληνικός λαός», αναφέρει σε άλλο σημείο. 

*Μονταζιέρα Διαβάζω τη «γραμμή» ΝΔ στα ΜΜΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πως έχω πει ότι...

Posted by Stefanos Parastatidis on Wednesday, May 31, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ