Πολιτικη & Οικονομια

Eκλογές 2023: Xωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για νέο debate

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Eκλογές 2023: Tι αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού Υπουργού Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή.

Ως βασικό θέμα συζήτησης τέθηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των υποψηφίων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.

Διευκρινίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.

«Κληρώνει» την Πέμπτη για το debate

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με βασικό θέμα συζήτησης την διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει να λάβει μέρος και η Ένωση Συντακτών για τη λήψη αποφάσεων για τους όρους της τηλεμαχίας.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, είπε πως θα τοποθετηθεί επι του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ