Πολιτικη & Οικονομια

Νέες διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες από το υπουργείο Εσωτερικών

Τι ισχύει με τις αιτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023
© Alexandros Michailidis/SOOC

Εκλογές 2023: Σε διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει των καλπών της 25ης Ιουνίου

Εκλογείς που έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, και αυτή έχει διεκπεραιωθεί έως και την 30η Απριλίου 2023, θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στον δήμο διαμονής τους, μετά από σχετική μέριμνα του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου, δεν θα ληφθεί υπόψη για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου διευκρίνισαν πρόσφατα ότι οι προσεχείς εκλογές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου (α' αναθεώρηση 2023). Αυτό σήμαινε ότι δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες είχαν όσοι οι αιτήσεις τους διεκπεραιώθηκαν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΣ συστήνει στους εκλογείς να ανατρέξουν στην πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ