- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σε χαμηλό δεκαμήνου η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Το ράλι στην εγχώρια αγορά ομολόγων συνεχίστηκε και σήμερα
Ελληνικά ομόλογα: Συνεχίζεται το ράλι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δέκα μηνών (3,75%) υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, επιστρέφοντας στα επίπεδα που διαπραγματευόταν τον περασμένο Αύγουστο.
Το ράλι στην εγχώρια αγορά ομολόγων συνεχίστηκε και σήμερα, παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ για νέες αυξήσεις των επιτοκίων.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος παρατηρήθηκε και σήμερα υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 107 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,86%, έναντι 2,34% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,52%.
Προ των πυλών νέα άνοδος επιτοκίων της ΕΚΤ
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία και οι επιθετικές δηλώσεις αξιωματούχων έφεραν πιέσεις στις τιμές τους προεξοφλώντας την περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σήμερα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας Πάμπλο Χερνάντες ντε Κος δήλωσε ότι, παρόλο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο σημείο όπου θα μπορεί να σταματήσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει.
Ηδη οι αγορές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει τόσον τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το Ιούλιο η ΕΚΤ έχει αυξήσει απότομα το κόστος δανεισμού κατά συνολικά 375 μονάδες βάσης (3,75%), καθώς η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι βραδύτερη σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.
Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,724 δολ. από το επίπεδο των 1,0718 δολ, που άνοιξε η αγορά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.