Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις

Χωρίς πρόστιμα έως και 31 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Εκτός από διόρθωση στο έντυπο Ε1, συνυποβάλλονται, εφόσον απαιτείται, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έχουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στη φορολογική δήλωση που έχουν υποβάλει στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη στο myAADE για όσους θέλουν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος συνυποβάλλοντας, εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή/και το έντυπο Ε3.

στην περίπτωση που ο φορολογούμενος διαπιστώσει ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στα παραπάνω έντυπα, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται στο Ε2 ή στο Ε3 και μετά να κάνει τις διορθώσεις στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Πότε επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση

Σημειώνεται ότι όσοι προχωρήσουν σε διορθώσεις δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υποβολή προστίμου, υπό την προϋπόθεση ότι η τροποποιητική δήλωση έχει υποβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Στην περίπτωση όμως που ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμα τη φορολογική δήλωση και στη συνέχεια την τροποποιητική τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ.

Δεν επιβάλλονται πρόστιμα στην περίπτωση που το επιπλέον ποσό του φόρου που προκύπτει σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ