Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Γεροβασίλη: «Στρατηγικό λάθος η απλή αναλογική»

«Αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλγα Γεροβασίλη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Όλγα Γεροβασίλη: Η επιλογή της απλής αναλογικής και η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», δήλωσε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα την κοινωνία, παίρνουμε το μήνυμα». 

Η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ κλήθηκε να σχολιάσει την εκλογική επιτροπή του κόμματος και τόνισε ότι «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις». 

Σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματος, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας. Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του». 

Όλγα Γεροβασίλη: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία»

Επίσης, η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος» την επιλογή της απλής αναλογικής. «Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης. Δεν διεκδικούμε υπουργείο αντιπολίτευσης ούτε υπουργείο συγκυβέρνησης. Καταθέτουμε καθαρό το πρόγραμμά μας στην κοινωνία, με όλη την ειλικρίνεια, κοιτάζοντας τον λαό στα μάτια, με αυτοκριτική, με σύνεση, με υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω τη χώρα και τον ελληνικό λαό». 

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την αριστερά αλλά και για τη χώρα. Ήταν και θα παραμείνει πολιτικό κεφάλαιο. Ο Αλέξης Τσίπρας επειδή έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στην πρώτη ήττα ή στη δεύτερη, δεν κάνει πίσω. Καμία στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε " τα βροντάω και φεύγω" και ήμουν εκεί. Μετά το αρχικό σοκ, κανείς δεν σκέφθηκε την παραίτηση», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ