- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στην έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη ο Ιωάννης Σαρμάς (εικόνες)
Στις 12:30 το Υπουργικό Συμβούλιο


Ιωάννης Σαρμάς: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη - Νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι43
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη σήμερα Σάββατο (27.5) στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.


Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, έχοντας στην ατζέντα την πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Εχθές Παρασκευή (26.5) λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, οι υπουργοί της υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε αυτό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να είναι «ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί». «Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος. Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία», είπε στους υπουργούς του ο κ. Σαρμάς και πρόσθεσε: «Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη», είπε ο Ιωάννης Σαρμάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή στις επόμενες εκλογές
Το τσουνάμι του λαϊκισμού και η δημοσκοπική καταιγίδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή
«Μόλις έλαβα αυτό το μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ για τις δικές μου προληπτικές καρδιαγγειακές εξετάσεις, και η σκέψη μου πήγε αμέσως σε εσένα μπαμπά»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα επιτυχία του Manolo
Σε ποιες πόλεις οι τιμές είναι - κάπως - χαμηλότερες
«Ξέρω καλά ότι οι εποχές αλλάζουν»
«Δεν χρειάζεται να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη κάνοντας τις κρατήσεις τους», τόνισε η υπουργός Τουρισμού
Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Επιστολή συμπαράστασης στον κρατούμενο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ
Την πρόταση είχε κάνει πρώτος ο πρώην ΥΠΕΞ επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η τοποθέτηση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο συνέδριο INVEST IN GREECE
Με αφορμή την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας, συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια και συνομίλησε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Μηλαπίδης: Είναι ένα εργαλείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της υγιούς επιχειρηματικότητας
Ποιοι οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.