Πολιτικη & Οικονομια

Στην έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη ο Ιωάννης Σαρμάς (εικόνες)

Στις 12:30 το Υπουργικό Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στην Ακρόπολη για την έπαρση της ελληνικής σημαίας
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στην Ακρόπολη για την έπαρση της ελληνικής σημαίας © ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / EUROKINISSI

Ιωάννης Σαρμάς: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη - Νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι43

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη σήμερα Σάββατο (27.5) στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στην Ακρόπολη για την έπαρση της ελληνικής σημαίας
© ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / EUROKINISSI
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στην Ακρόπολη για την έπαρση της ελληνικής σημαίας
© ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / EUROKINISSI
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csww9bnecvnt)

Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, έχοντας στην ατζέντα την πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Εχθές Παρασκευή (26.5) λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, οι υπουργοί της υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε αυτό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να είναι «ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί». «Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος. Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία», είπε στους υπουργούς του ο κ. Σαρμάς και πρόσθεσε: «Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη», είπε ο Ιωάννης Σαρμάς. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cswd2r39lsb5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ