Πολιτικη & Οικονομια

Οι εκπλήξεις και τα «θρίλερ» της εκλογικής αναμέτρησης

Ποια πρόσωπα προηγούνται - Ποιοι νέοι στην πολιτική εκλέγονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη με ψηφοδέλτια
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Εκλογές 2023: Τα νέα πρόσωπα της εκλογικής αναμέτρησης, οι εκπλήξεις και οι «μάχες» για την έδρα

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (21.5) τα εκλογικά αποτελέσματα έφεραν εκπλήξεις, ενώ όσο η σταυροδοσία προχωρά τόσο συνεχίζεται το θρίλερ σε εκλογικές περιφέρειες για την κατάκτηση των εδρών ανάμεσα στους υποψηφίους των ίδιων κομμάτων. 

Στην Α' Αθήνας πρώτος και με διαφορά από τον δεύτερο φαίνεται ότι τερματίζει για τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην ίδια Περιφέρεια, για τον ΣΥΡΙΖΑ «μάχη» δίνουν ο Νίκος Βούτσης με τον Νίκο Φίλη, με τον πρώην υπουργό Παιδείας να βρίσκεται - για την ώρα- χωρίς έδρα. Με σχεδόν διπλάσιους ψήφους προηγείται της Κωνσταντίνας Κούνεβα η Λιάνα Κανέλλη για το ΚΚΕ. Στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Γερουλάνος αφήνει πίσω τον Κώστα Σκανδαλίδη. 

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας έκπληξη αποτελεί η εκλογή της δημοσιογράφου Άριας Αγάτσα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Αθηνά Λινού και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «κονταροχτυπιούνται» για την πρώτη θέση. Στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η Μιλένα Αποστολάκη -μετά από αρκετά χρόνια αποχής από την πολιτική- φαίνεται ότι, για την ώρα, αφήνει εκτός Βουλής τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Γυναικεία υπόθεση φαίνεται ότι είναι η πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου προηγούνται, με τον τρίτο που εκλέγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης. Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι η μόνη που εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Στον Νότιο Τομέα «έκπληξη» αποτελεί η εκλογή της Σεμίνας Διγενή με το ΚΚΕ. 

Μάχη για την τρίτη έδρα της ΝΔ στην Α' Πειραιά δίνουν ο Νίκος Βλαχάκος και ο Νίκος Μανωλάκος, με τον πρώτο να προηγείται για ελάχιστες ψήφους. Η Δόμνα Μιχαηλίδου που κατήλθε για πρώτη φορά στις εκλογές, ήρθε δεύτερη με τη Νέα Δημοκρατία, πίσω από τον Κώστα Κατσαφάδο. Εκτός Βουλής μένει η Νόνη Δούνια. Έδρα κατακτά και το ΚΚΕ με τον Νίκο Αμπατιέλο να εκλέγεται. 

Στην Ανατολική Αττική έκπληξη είναι η πρωτιά της Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία «έπεσε» για πρώτη φορά φέτος στο «κυνήγι του σταυρού».

Στην Αιτωλοακαρνανία για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής μένουν ο Γιώργος Βαρεμένος, αλλά και ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ ένα νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ έρχεται να καταλάβει την έδρα του κόμματος η Χριστίνα Σταρακά. 

Στην Α' Θεσσαλονίκης «έκπληξη» αποτελεί η Ράνια Θρασκιά. Η γνωστή δημοσιογράφος και σύμβουλος ψυχικής υγείας έρχεται δεύτερη μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Χρήστο Γιαννούλη, για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα Χανιά για τη Νέα Δημοκρατία εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη εκλέγεται η Σέβη Βολουδάκη, η χήρα του Μανούσου Βολουδάκη. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέγεται και ο Παύλος Πολάκης, αφήνοντας αρκετά πίσω τον Γιώργο Σταθάκη. 

Στην Εύβοια για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται δύο συνεπώνυμοι και συνονόματοι. Ο Συμεών Κεδίκογλου (Σίμος) και ο Συμεών Κεδίκογλου. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα παραμένει εκτός Βουλής η ηθοποιός Άννα Βαγενά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY