Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε - Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Θησείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε - Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο ολοκληρώθηκε ο προεκλογικός αγώνας της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπέμπει μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας» ήταν το κεντρικό μήνυμα του πρωθυπουργού, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο.

«Είμαστε ξανά εδώ στην καρδιά της Αθήνας, έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή» είπε στην έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας πως η συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έκανε πριν τέσσερα χρόνια, πριν τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και στα στοιχήματα «που τα κερδίσαμε και βγήκαμε πάλι νικητές».

Κάνοντας λόγο για ένα για πρωτόγνωρο γαλάζιο ποτάμι, σημείωσε ότι «πριν από τέσσερα χρόνια βάλαμε τα θεμέλια και μεθαύριο ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την οικοδόμηση της νέας Ελλαδος».

«Η συγκλονιστική σας παρουσία δεν είναι απλά ασύγκριτα μεγαλύτερη, αλλά και ασύγκριτα πιο δυναμική από αυτή του 2019. Από την ίδια θέση τότε τόνιζα ότι σημαντική για εμάς είναι η φύλαξη των συνόρων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα που πρέπει να φυλλάσονται. Δεσμευόμουν ότι θα μειώσουμε φόρους. Τέσσερα χρόνια τίμησα τα λόγια μου και έκανα πράξη τα έργα μου. Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτακης τόνισε ότι δεν θα πάψει να προσπαθεί μέχρι αυτή η συμφωνία αλήθειας να γίνει το οριστικό συμβόλαιο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

«Το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από τέσσερα χρόνια θα πετυχαίνει δεύτερη μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έμεινα πιστός στο καθήκον μου αυτή την τετραετία»

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δισ. ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα, στηρίξαμε την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, ενώ για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι επεκτείνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αναγεννημένα ναυπηγεία μας. «Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», πως είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλάδας ακούγεται.

Σε 100 μέρες θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Με κυβέρνηση της ΝΔ το εγγυώμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα στις πρώτες 100 ημέρες», συμπλήρωσε.

«Απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα» είπε ακόμη κάνοντας μία εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση τόσο σε εξωτερική πολιτική, όσο και στο Δημόσιο.

«O EΦΚΑ βγάζει τις συντάξεις στην ώρα τους, όχι σε δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οπως και στην παιδεία. Εμείς κάναμε 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια» σημείωσε αναφερόμενος για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που υπεγράφη, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που υποστηρίζει, για την πρόκριση στο τελικό της Ευρωλίγκας.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Οι τέσσερις στόχοι μας την τετραετια είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού και περήφανη και ισχυρή πατρίδα» είπε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατώτο μισθό στα 950 ευρώ ως το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις εκλογές στάθηκε για άλλη μία φορά στους «κινδύνους που κρύβει η απλή αναλογική», εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω τον κ. Τσίπρα να υψώνει το δάχτυλο, απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Είπε σε όλα όχι. Ακόμα και στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής και τώρα ξέρουμε γιατί το έκανε. Κλείνει το μάτι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο.

«Στείλτε το μήνυμα στις εκλογές της Κυριακής με τη θετική σας ψήφο» ανέφερε και συνέχισε «κλείστε τους το δρόμο στην αστάθεια».

«Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακούστε το καλά. Ο κ. Κατρουγακλος βεβαίωσε ότι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει νέα φοροκαταιγίδα. Αυτά που μαρτύρησε ο κ. Κατρουγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. 'Αθελα του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αρχηγό αδιόρθωτο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει και ένας ακόμη συνυπεύθυνος σε αυτό το χάος, «ο κ. Ανδρουλάκης».

«Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα νιώθουν ότι ζουν καλύτερα από το 2019. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και θρυμματισμένο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σιγουριά. «Οι πολίτες συστρατεύονται στο πλατύ μέτωπο που απλώνει η ΝΔ», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα ταξιδέψει και στην Τουρκία.

«Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας», συνέχισε.

«Αυτό είναι το δίλημμα τελικά. Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας; Σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα; Ελαφρύνσεις ή επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου με φοροεπιδρομές; Θελουμε να συνεχίσει η ΝΔ το έργο της; Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι νιώθω και προσπαθώ. Έδωσα και τη ψυχή μου. Η ψήφος είναι επιλογή, δεν είναι υπεκφυγή, δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να πορευτούμε ενωμένοι σε αυτό το διαρκή αγώνα για ευημερία. Μη ξεχνάτε οτι την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ξεκινάμε από την Ακρόπολη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα , για μια αυτοδύναμη ΝΔ. Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε. Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Πάμε μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ