Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Δεν είναι φασίστες όλοι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Τι είπε για Κατρούγκαλο και Σαββόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Φαίη Σκορδά
© Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας:  «Ο Κατρούγκαλος εκτός ψηφοδελτίων, ο Καραμανλής των Τεμπών εντός», σχολίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την υπόθεση Κατρούγκαλου, ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός «με δική του ευθιξία και δική μου αποφασιστικότητα» τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός. Πώς το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε, συγκρίνετε μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq3mrvpv2op)

Τι είπε για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι κάνει άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι».

«Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», εκτίμησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «600.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε όλους φασίστες;».

Κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που παρασύρθηκαν», ανέφερε ότι «πρέπει να προσεγγίσουμε» όσους ψήφισαν κάποτε Χρυσή Αυγή και ότι «το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq3c24osa61)

«Εγώ λέω τις απόψεις μου, τα πιστεύω μου θέλω να ανοίγω δρόμους και να ανοίγω και μυαλά. Η σύγκρουση της Αριστεράς με το φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων μίλησε και για το φλερτ με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και έκανε νέο άνοιγμα λέγοντας «εγώ θα λέω τα πιστεύω μου, ρόλος μου είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά. Πολύ σπέκουλα έχει πέσει. Υπάρχουν φασίστες, 600.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε όλους φασίστες; Η σύγκρουση της αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιεδεολογική. Πρέπει να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που κάποτε ψήφισαν Χρυσή Αυγή, που παρασύρθηκαν, το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ».

Απαντώντας, επιπλέον, στην κριτική που δέχτηκε από το ΓΓ του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Το θεωρώ αδιανόητο γιατί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές το μόνο μέτωπο του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά».

«Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας»

Για τις εκλογές, ανέφερε ότι είναι «η γιορτή της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι δεν τον τρομάζει η «λαϊκή ετυμηγορία».

«Η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει δεν αντέχω να είμαι κλεισμένος στο γραφείο. Η λέξη ασφάλεια είναι μία δύσκολη λέξη. Σου δίνει όμως δύναμη η επαφή με τον κόσμο. Αλλο να σου δείχνουν κάποιες μπάρες μετρήσεων και άλλο να μιλάς με τον κόσμο. Εγώ σε πολλές ομιλίες μου μίλησα από στήθους, χωρίς χαρτιά και ότοκιου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμα το «Συμβόλαιο για την αλλαγή», το οποίο παρουσίασε προεκλογικά στον ελληνικό λαό,

Αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», το οποίο παρουσίασε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, αυτό «δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα» να αθετηθεί, περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο». Παράλληλα, «αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα. Να δώσουμε ανάσες στην μεσαία τάξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο Κατρούγκαλος που έκανε λάθος, εκτός με ευθιξία δική του και με αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός». «Πως το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε, συγκρίνετε μας!», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Το σχόλιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερωτώμενος για τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι δεν είναι φίλοι ούτε εχθροί, αλλά πολιτικοί αντίπαλοι.

«Είναι ένας πολιτικός που έχει ένα μπακράουντ και του έχουν έρθει όλα πιο εύκολα στη ζωή του, χωρίς να πω ότι δεν είναι ικανός άνθρωπος, αλλά 4 χρόνια έβγαλε μία έλλειψη ενσυναίσθησης. Εχουμε πολιτικές διαφορές. Εγώ δεν πιστεύω ότι το κράτος δεν παίζει κρίσιμο ρόλο σε τέτοιες εποχές, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως όλα τα λύνει η αγορά. Ετσι είναι η πολιτική αντιπαράθεση. Στην Ελλάδα του 2023 η πολιτική είναι πιο πολιτισμένη συγκριτικά με τη δεκαετία του 80. Τότε υπήρχαν μπλε και πράσινα καφενεία, τσακώνονταν οικογένειες. Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί του, όπως και στο debate κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας συζητάγαμε», σημείωσε.

«Εκτιμώ τον Διονύση Σαββόπουλο»

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη δική του πολιτική άποψη», αν και δικαιολόγησε εν μέρει τις αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη.

«Τον Διονύση Σαββόπουλο τον εκτιμώ. Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τη δικλή του πολιτική άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του. Είδα πως υπήρξε μία μεγάλη κριτική από πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως να είναι δικαιολογημένη. Και να έχει αλλάξει είναι δικαίωμά του και αν είναι φίλος του κυρίου Μητσοτάκη καλά κάνει και τον στηρίζει γιατί τώρα είναι μία δύσκολη για τον κ.Μητσοτάκη. Κάποιοι καλλιτέχνες δεν μπορούσαν να βγουν να μιλήσουν δημόσια γιατί υπήρχε μπούλινγκ», κατέληξε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq31o04r515)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY