Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Μπορεί να δυσκολέψουν και πάλι τα πράγματα με την Τουρκία

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χαλκίδα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα ελληνοτουρκικά και στις αψιμαχίες μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε ομιλία στους πολίτες.

«Θέλω να ξαναχτίσουμε μαζί αυτό το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα του πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού το οποίο χτίστηκε το 2019 και θα ξαναδυναμώσει τώρα για να μας δώσει αποτέλεσμα αντίστοιχο και αν όχι και καλύτερο. Για να μπορέσουμε να έχουμε την ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Δεν χρειαζόμαστε ασταθείς κυβερνήσεις συνεργασίας που ο ένας θα υπονομεύει τον άλλον. Είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα κυλήσουμε πίσω, αν θα συνεχίσουμε σε μία αναπτυξιακή πορεία με καλύτερες δουλειές, μείωση της ανεργίας, μείωση των φόρων ή αν θα ξαναγυρίσουμε σε πολιτικές υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, αν θα εξακολουθούμε εμείς να στηρίζουμε τους συνταξιούχους».

«Οι αντίπαλοί μας τσακώνονται σαν τα κοκόρια»

Σχολιάζοντας τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ «τσακώνονται “σαν τα κοκόρια” για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και τι έγινε το 1981».

Και πρόσθεσε: «Δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση. Εμείς συζητάμε για την Ελλάδα του 2023, για την Ελλάδα του 2027, για το πώς θα μειώσουμε φόρους, πώς θα φέρουμε δουλειές, πώς θα γίνει η κοινωνία μας πιο δίκαιη, πώς θα ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πώς θα δρομολογήσουμε μια σειρά από μεγάλα έργα τα οποία αφορούν, εδώ, ειδικά στην Εύβοια, στη Χαλκίδα».

Ελληνοτουρκικά

Μιλώντας για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μπορεί να δυσκολέψουν και πάλι τα πράγματα με την Τουρκία μετά τις τις δικές τις εκλογές. 

«Προσέξτε, σε μια εβδομάδα έχει εκλογές η Τουρκία. Και δεύτερες εκλογές, λογικά, στις 28 Μαΐου. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον γείτονά μας. Έχουμε τώρα μια καλή περίοδο, αλλά μπορεί τα πράγματα να ξαναδυσκολέψουν την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι, ποιος πρέπει να διαχειριστεί έναν δύσκολο γείτονα σε μια δύσκολη γειτονιά; Ποιος θα υπερασπιστεί, τελικά, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; Ποιος θα μπορέσει να χτίσει τις συμμαχίες εκείνες ώστε πραγματικά η πατρίδα μας να αισθάνεται ισχυρή και ασφαλής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο για τη Βόρεια Εύβοια

Για τη Βόρεια Εύβοια, είπε: «Επρεπε να σκύψουμε και να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων που είδαν το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται. Και δεν νομίζω ότι ποτέ έχει υπάρξει πιο γρήγορη και πιο συστηματική αντίδραση, και ως προς τις αποζημιώσεις αλλά και ως προς το όραμά μας για την βόρεια Εύβοια, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο ήδη αρχίζει και αποδίδει. Βλέπετε την επισκεψιμότητα στη Βόρεια Εύβοια, πόσο αυξημένη είναι.

Τέλος, αναφέρθηκε στον δρόμο που θα συνδέει τη Χαλκίδα με την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια: «Από όλα τα σημαντικά που κάνουμε θα ξεχωρίσω ένα και μόνο, είναι ο δρόμος ο οποίος θα βγάλει τη Βόρεια Εύβοια από την απομόνωση. Οι μελέτες του δρόμου ήδη προχωρούν, βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι δέσμευσή μου προσωπική. Όπως σας είχα δώσει δέσμευση ότι θα βρω λύση στο πρόβλημα της παράκαμψης της Χαλκίδας, έτσι σας δίνω και τώρα δέσμευση ότι ο δρόμος που θα συνδέει την Χαλκίδα, την κεντρική Εύβοια, με τη βόρεια Εύβοια θα γίνει πραγματικότητα και θα γίνει πραγματικότητα από τη δική μας κυβέρνηση».

Εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τα εκθέματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ