Πολιτικη & Οικονομια

«Ένας άνθρωπος τίμιος και καθαρός σαν διαμάντι»: Ο Απόστολος Δοξιάδης για την Ειρήνη Αγαπηδάκη

Ανάρτηση στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη  είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ που εξαίρει ο Απόστολος Δοξιάδης

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, με τον Απόστολο Δοξιάδη να επικροτεί την επιλογή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη «αποτελεί ακριβώς το αντίθετο από ό,τι κακό κατηγορούμε στην πολιτική μας, τον νεποτισμό, τη διαφθορά, την ανικανότητα».

«Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής, τη φτώχεια, τη στέρηση και τις πιο σκληρές περιστάσεις της απομόνωσης της επαρχίας, ένας άνθρωπος τίμιος και καθαρός σαν διαμάντι, ένας άνθρωπος που απέδειξε χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία τεράστιες και αναπάντεχες ικανότητες, δύναμη, εξυπνάδα και αξιοσύνη, που μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα», σημειώνει ο Απόστολος Δοξιάδης.

Η ανάρτησή του

ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ... Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τα κριτήρια, η συνέπεια στην εφαρμογή τους,...

Posted by Apostolos Doxiadis on Friday, April 28, 2023

«Κάτι μαγικό έγινε σήμερα...

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τα κριτήρια, η συνέπεια στην εφαρμογή τους, και η ποιότητα των ανθρώπων που αναδείχθηκαν από αυτά, αλλά και, ας μου επιτραπεί, η επιλογή της Irene Agapidaki για την πρώτη, ιδιαίτερα τιμητική αλλά και συμβολική θέση, αποτελούν αυτοτελή λόγο να θέλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.

Η Ειρήνη αποτελεί ακριβώς το αντίθετο από ό,τι κακό κατηγορούμε στην πολιτική μας, τον νεποτισμό, τη διαφθορά, την ανικανότητα. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής, τη φτώχεια, τη στέρηση και τις πιο σκληρές περιστάσεις της απομόνωσης της επαρχίας, ένας άνθρωπος τίμιος και καθαρός σαν διαμάντι, ένας άνθρωπος που απέδειξε χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία τεράστιες και αναπάντεχες ικανότητες, δύναμη, εξυπνάδα και αξιοσύνη, που μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα.

Η Ειρήνη έφτιαξε από το μηδέν την υπηρεσία για τους απροστάτευτους, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, και έσωσε χιλιάδες παιδιά από τις φρικαλέες συνθήκες των στρατοπέδων, της εκμετάλλευσης και της κρατικής απανθρωπιάς και αδιαφορίας. Της οφείλουν τη ζωή τους και το μέλλον τους. Και, έπειτα, αφήνοντας το έργο σε άξια χέρια, στη διάρκεια μιας πολύ σύντομης θητείας, μόλις 16 μηνών, ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κατάφερε άθλους στην προληπτική μέριμνα για τις ελληνίδες και τους έλληνες που δεν είχαν τη δυνατότητα της πολυτέλειας της ιδιωτικής υγείας, άθλους οι οποίοι ήταν ως τώρα αδιανόητοι.

Επιτρέψτε μου όμως, ακόμα, και δυο λόγια προσωπικά. Για ελάχιστα είμαι περήφανος στη ζωή μου, χωρίς να νιώθω ταυτόχρονα ότι η περηφάνια είναι κάτι εφήμερο και κατά βάθος ανόητο. Ανάμεσα στα λίγα που νιώθω ότι η περηφάνια αξίζει είναι ότι συνεργάστηκα με την Ειρήνη σε έργα καλά, που φέραμε εις πέρας, και ότι, λόγω αυτού που είδα στο πρόσωπο της την πρότεινα στην πολιτεία για να προσφέρει στην κοινωνία. Η χαρά μου που εισακούστηκα τότε ήταν απερίγραπτη. Και ακόμα μεγαλύτερη είναι σήμερα.

Τίποτε δεν εγγυάται για το μέλλον ενός ανθρώπου, όσο το παρελθόν του. Είμαι λοιπόν σίγουρος ότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα κάνει κάνει από εδώ και εμπρός σπουδαία και μεγάλα πράγματα. Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε την αξία της και την τίμησε όπως της ταιριάζει.

Και εσύ, Ρηνιώ μου, παλικαρού, να είσαι πάντα άξια, όπως ήσουν και είσαι ως τώρα, δίκαιη, πεντακάθαρη, ανυποχώρητη στα άνομα συμφέροντα και αλύγιστη στους καλούς και δίκαιους αγώνες. Να μην ξεχνάς ποτέ τις ρίζες σου, και να μην πάψεις ποτέ να πιστεύεις ότι, ναι, τα όνειρα γίνονται με σκληρή δουλειά πραγματικότητα».

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ωυχολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια σχολή.

Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας και έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει παρουσιάσει αποτελέσματα των ερευνητικών της εργασιών σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

To 2019 παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεταξύ άλλων: του παιδιατρικού ψηφιακού βιβλιαρίου παιδιού, του νέου σχεδίου Πρόληψης των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων, Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, καθώς και του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Με την επιλογή της ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «υποστηρίζεται η έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην αναμόρφωση του ΕΣΥ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ