Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας ζητά να του δώσουν "ανοχή" - Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε»

Τι είπε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εκλογές 2023: Περιοδεία Μητσοτάκη σε Καβάλα και Χρυσούπολη - Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα - Η συνομιλία με μαθητές

«Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεται η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Χρυσούπολης Καβάλας.

«Ο κ. Τσίπρας με πολύ μεγάλη άνεση μπορεί να λέει σήμερα, ότι θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας χαρίσω όλα τα δάνεια, θα σας δίνω και δωρεάν σπίτια και όλα αυτά κοστολογούνται περίπου σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ μαζεμένα στην τετραετία. Αν επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο. Αλλά βέβαια ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίζει για αυτό και τάζει τόσα πολλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Τσίπρας ζητά να του δώσουν "ανοχή" - Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε, δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2015», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία ομάδα μαθητών συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη και ένας εξ αυτών, ο Άρης, πήρε τον λόγο και ρώτησε τον πρωθυπουργό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιφερειών.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών και αφού σημείωσε ότι το βλέμμα του είναι στραμμένο στους νέους και το μέλλον που μπορούν να έχουν, αναφέρθηκε στην απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ.

Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Εδώ η κεντρική λεωφόρος της Χρυσούπολης είναι η λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το λέω αυτό γιατί εσείς οι νεότεροι πρέπει να θυμάστε ότι πριν από 40 τόσα χρόνια ένας φωτισμένος ηγέτης πήρε τότε την απόφαση, κόντρα σε αυτό το οποίο πίστευε και ήθελε η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Θυμάστε, τότε, γίνονταν συγκεντρώσεις, "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και πήρε την απόφαση και έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και ήταν η πιο σημαντική απόφαση για το μέλλον της χώρας που ελήφθη από οποιοδήποτε πολιτικό από τη μεταπολίτευση και μετά. Και εμείς καλούμαστε τώρα αυτή την απόφαση να την υλοποιήσουμε και όχι μόνο να παραμείνουμε στην Ευρώπη, γιατί δώσαμε τον αγώνα το 2015 να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη. Θυμάστε πόσο κοντά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Έρχονται κάτι Βαρουφάκηδες τώρα και μας θυμίζουν τις χειρότερες μέρες των προηγούμενων. Και θέλουν και πάλι να ξανακυβερνήσουν. Τους λέμε, ευχαριστώ δεν θα πάρουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, ακόμα, πως η Νέα Δημοκρατία σήμερα ακολουθεί την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στη Χρυσούπολη ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό δρόμο μπήκε σε καταστήματα χαιρέτησε καταστηματάρχες και πελάτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μεταξύ των κατοίκων που τον υποδέχτηκαν ήταν και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στο κέντρο της Καβάλας, όπου έκανε βόλτα και απευθύνθηκε σε κατοίκους που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχτούν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs7ijebncps9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ