Πολιτικη & Οικονομια

Παρακολουθήστε live το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Άνοιξε η αυλαία των εργασιών με τη συμμετοχή 980 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ξεκίνησαν οι εργασίες με συμμετέχοντες 980 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο - Live εικόνα από το συνέδριο.
Πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών έως τις 29 Απριλίου © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ξεκίνησαν οι εργασίες με συμμετέχοντες 980 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο - Live εικόνα από το συνέδριο.

Με τη συμμετοχή 980 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο ανοίγει σήμερα η αυλαία των εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «Paradigm Shifts», που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, 29 Απριλίου.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 980 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων o πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer, o Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev, ο Πρόεδρος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Albin Kurti, ο Ευρωπαίος Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi και της Ελλάδος Νίκος Δένδιας, o Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mehmet Kemal Bozay.

To πρόγραμμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι δομημένο σε πέντε θεματικούς πυλώνες:

    • Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική σκακιέρα
    • Κλίμα και περιβάλλον
    • Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση
    • Κοινωνική ενσωμάτωση
    • Τεχνολογική πρόοδος

Κατερίνα Σακελλαροπούλου από Δελφούς: «Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση»

ΗΠρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών ανακατατάξεων, η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», ενώ, αναφερόμενη, στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου, υποστήριξε ότι «φέρνει πιο κοντά τους δύο γειτονικούς λαούς και δημιουργεί ελπίδες για μια νέα, καλύτερη εποχή στις διμερείς σχέσεις».

Επισήμανε, επίσης, ότι «σε έναν κόσμο τεκτονικών αλλαγών, στον οποίο η πυκνότητα του χρόνου συχνά δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να τις προβλέψουμε ή να τις κατανοήσουμε, η Ελλάδα καλείται να συντονιστεί και να αλλάξει και αυτή, προκειμένου να παραμείνει δύναμη ευρωπαϊκής σταθερότητας και συνέπειας στην περιοχή της».

Ειδικότερα, κατά την ομιλία της, η κ. Σακελλαροπούλου, αφού τόνισε ότι το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αποτελεί έναν διεθνή θεσμό, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, επισήμανε ότι «η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών ανακατατάξεων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο συνεχιζόμενος, για δεύτερο χρόνο, πόλεμος στην Ουκρανία. Η αντίσταση των Ουκρανών και η σθεναρή υπεράσπιση της εθνικής τους ακεραιότητας συγκινεί τον ελληνικό λαό».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα έσπευσε, ως οργανικό μέρος της Ευρώπης και της Δύσης, να υπερασπιστεί τις αξίες του διεθνούς δικαίου ενάντια στον επιθετικό αναθεωρητισμό. Παραμένει δέσμευση της Δύσης η διαρκής υποστήριξη στον ουκρανικό λαό, το μέλλον του οποίου είναι στη δημοκρατική Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ