Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης: «Ούτε με το "τέρας" του Μητσοτάκη ούτε με το "τέρας" του Τσίπρα»

«Η απερχόμενη κυβέρνηση φοβάται τους νέους, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια - «Δεν ήταν 17χρονος» - Δίωξη ακήθηκε κατά του συλληφθέντα.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής © Aris Oikonomou/SOOC

Βαρουφάκης: «Ούτε με το "τέρας" του Μητσοτάκη ούτε με το "τέρας" του Τσίπρα» - «Η απερχόμενη κυβέρνηση φοβάται τους νέους, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και τοποθετήθηκε για τις επερχόμενες εκλογές δηλώνοντας πως οι λόγοι για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή που να εκφράζει την αγωνία ότι τα βαρίδια του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σπρώχνουν τους νέους να φύγουν από τη χώρα.

Συμπλήρωσε, δε, πως «το ΜέΡΑ25 έχει να παρουσιάσει μεγάλη δραστηριότητα στην κοινοβουλευτική του παρουσία». Ως προς την απλή αναλογική δήλωσε την πιστεύουν και την αγαπάνε, αλλά και ότι δεν έχουν γίνει προγραμματικές συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες και πως το ΜέΡΑ 25 ό,τι πιστεύει το λέει.

Ως προς τους βασικούς πυλώνες των προτάσεων που θέτει το ΜέΡΑ25 είναι το θέμα των «κόκκινων δανείων», το χρηματιστήριο ενέργειας, ο ΦΠΑ, κλπ.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και δεν περιμένουμε να έρθετε εσείς σε μας, ερχόμαστε και εμείς σε εσάς, δεν είμαστε μικρομέγαλοι», τόνισε αρχικά ενώ άσκησε δριμεία κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει ένα πολιτικό χώρο που έβαλε τον τόπο στα μνημόνια, απαντώντας σε κριτική που είχε δεχτεί από τον ίδιο για τις επιλογές του το 2015.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την «πολιτική τερατογέννεση» μίας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25, δήλωσε ότι «τερατογέννεση είναι να θέλει κάποιος να κυβερνήσει και να έχει απέναντί του το 70-75% του εκλογικού σώματος» και συμπλήρωσε πως «το άλλο τέρας είναι να θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς προγραμματική σύγκλιση».

Τέλος, επανέλαβε πως «η απερχόμενη κυβέρνηση φοβάται τους νέους, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών, γι’ αυτό οι επαναληπτικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, που μεγάλο μέρος τους θα δουλεύει, κυρίως σε τουριστικές περιοχές μακριά από τους τόπους κατοικίας τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ