Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Τώρα είναι η ώρα για μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόρτζια Μελόνι και Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες
Τζόρτζια Μελόνι και Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για την αγορά ενέργειας - Η συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι την Παρασκευή

Σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα -«η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ