Πολιτικη & Οικονομια

Προκαταρκτική έρευνα για τον Πόθεν Έσχες του Χρήστου Τεντόμα - Τι απαντά ο ίδιος

Φέρεται να μην μπόρεσε να δικαιολογήσει το ποσό των 800.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Τεντόμας
© Nikos Libertas / SOOC

Χρήστος Τεντόμας: Η προκαταρκτική έρευνα για το Πόθεν Έσχες του - Η απάντηση του αντιδημάρχου Αθηναίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα για τον αντιδήμαρχο του δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν στο Πόθεν Έσχες του αδικαιολόγητα χρήματα της τάξεως των 800.000 ευρώ.

Όπως έδειξε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τους ελεγκτές να αναζητούν τυχόν διάπραξη αδικημάτων. Ο Χρήστος Τεντόμας σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και αναφέρει ότι: «η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους». 

Η ανακοίνωση του Χρήστου Τεντόμα

«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

  • Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.
  • Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.
  • Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.
    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά.

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ