Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος κατά Βαρουφάκη: «Μετατρέπει την τρισάθλια επίθεση σε βάρος του σε πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή»

Κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για «πρωτοφανή ανευθυνότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο ΥΠΡΟΠΟ για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη στάση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25

Κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στράφηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή στα Εξάρχεια. Ο υπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» και σημείωσε ότι προσπαθεί να μετατρέψει την υπόθεση σε «πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή».

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο Action24, o Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής, είπε στη συνέχεια: «Λυπάμαι που θα πω ότι ο κ. Βαρουφακης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε ένα απλό πολίτη. Θα μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια» και πρόσθεσε: 

«Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα». 

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό». 

Μάλιστα, με αφορμή όσα ειπώθηκαν για τα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή, αυτά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα Εξάρχεια δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια». Αποκάλυψε, δε, ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο» και κατέληξε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες της επίθεσης και να μην έχετε αμφιβολία θα τους συλλάβει τις επόμενες ημέρες. Τότε όλοι θα γνωρίζουν ότι αυτά περί μπράβων είναι τα γνωστά "παραμύθια" που σερβίρει ο κ. Βαρουφάκης με πολύ μεγάλη άνεση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr5v6yctc5d5)

Διαβάστε ακόμη »»» Η πρώτη εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την επίθεση στα Εξάρχεια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ