- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21
Θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τη 13η Μαρτίου
ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21
Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι σήμερα, 1η Μαρτίου 2023, άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τη 13η Μαρτίου και ώρα 18.00. Η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά μέχρι και την 30-3-2023 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2023.
Στη σχετική ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΑ αναφέρει πως: «Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.
Επισημαίνεται ότι στο εξής, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης. Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. (Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στις συχνές ερωτήσεις με αριθμ. 8 εως 13 οι οποίες είναι αναρτημένες στην εφαρμογή Α21)
Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ότι για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.