Πολιτικη & Οικονομια

Politico: Την υπεράσπιση Καϊλή ανέλαβε ο δικηγόρος του ισλαμιστή τρομοκράτη του «Μπατακλάν»

Έχει το προσωνύμιο «Δικηγόρος του Διαβόλου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate - Καϊλή: «Πυρά» Δημητρακόπουλου για Παντσέρι
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Politico: Ανέλαβε την Εύα Καϊλή ο δικηγόρος του «Μπατακλάν»

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην έρευνα που ερευνά την υποτιθέμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μαρί, διακεκριμένος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ρίζοπουλου, ο οποίος εκπροσωπούσε την Καϊλή μέχρι τώρα. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Μαρί σε κείμενό του.

Ο πρώην δικηγόρος της επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών του υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του, για παράδειγμα σε μια εκπομπή ανθρώπινου ενδιαφέροντος για τους δικηγόρους.

Εκτός Βελγίου είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλαμ, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ