Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Το ΕΣΥ είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
© ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνομίλησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επισκέφτηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, όπου συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση» στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε μια περίοδο «αναζωπύρωσης της υγειονομικής κρίσης» και «τεράστιας» έλλειψης φαρμάκων, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η χώρα βιώνει μια παρατεταμένη κρίση δημόσιας υγείας εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του από ό,τι όλα τα προηγούμενα χρόνια, διαχρονικά».

«Έχουμε πολλά χειρουργεία να αναβάλλονται, πολλές κλινικές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, έχουμε εκατοντάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής. Ιδίως στις παιδιατρικές δομές υπάρχει πολύ μεγάλη συμφόρηση. Την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη φαρμάκων. Η κατάσταση λοιπόν είναι τραγική και οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες», υπογράμμισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει οδηγήσει στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από την απαξίωση του, μέσα από την ιδιωτικοποίηση του, μέσα από μία πολιτική που δίνει χώρο μονάχα στο κέρδος, στην κερδοσκοπία».

«Μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία είναι μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την κοινωνική ασφάλεια», σημείωσε.

«Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι μια απάντηση που αφορά τόσο στην ασφάλεια της κοινωνίας όσο όμως και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε για αυτό, είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στις Ελληνίδες και του Έλληνες», κατέληξε.

Δήλωση στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Πολλά χειρουργεία αναβάλλονται, πολλές κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, εκατοντάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστες αναμονής - ιδίως στις παιδιατρικές δομές υπάρχει πολύ μεγάλη συμφόρηση. Την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη φαρμάκων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από την απαξίωσή του, μέσα από την ιδιωτικοποίησή του, μέσα από μια πολιτική που δίνει χώρο μονάχα στο κέρδος, στην κερδοσκοπία. Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας είναι μια απάντηση που αφορά τόσο την ασφάλεια της κοινωνίας όσο όμως και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε γι' αυτό. Είναι κάτι το οποίο χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, January 12, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ