Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Βούτσης υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση

Τοποθετήθηκαν τρία στεντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Βούτσης
© Menelaos Myrillas / SOOC

Νίκος Βούτσης: Χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση καρδιολογικού προβλήματος

Ο Νίκος Βούτσης υποβλήθηκε σε επιτυχή αγγειοπλαστική επέμβαση. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων βρίσκεται στο νοσοκομείο από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Βούτσης αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και εισήχθη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο βουλευτής της Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώθηκε ότι έπασχε από κολπική μαρμαρυγή και κρίθηκε σκόπιμο οι γιατροί να προχωρήσουν σε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι του τοποθετήθηκαν τρία στεντ

Τι είναι η αγγειοπλαστική στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος Βούτσης

Σύμφωνα με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στα πλαίσια διάγνωσης της στεφανιαίας νόσου, ο ασθενής υποβάλλεται σε στεφανιογραφία. Σε περίπτωση που αναδειχθούν σημαντικές βλάβες στα στεφανιαία αγγεία (συνήθως >70% στένωση), κρίνεται σκόπιμο η διόρθωση τους με αγγειοπλαστική. Πρόκειται για είδος θεραπείας της στεφανιαίας νόσου που διενεργείται από επεμβατικούς καρδιολόγους και αποσκοπεί στη διάνοιξη στενώσεων της στεφανιαίας αρτηρίας από μεγάλες αθηρωματικές πλάκες και/ή θρόμβους και την αποκατάσταση της ροής του αίματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ