Πολιτικη & Οικονομια

Οι βελγικές αρχές απαγόρευσαν στην Έυα Καϊλή να βλέπει το παιδί της μέσω Skype

Αυτό ανέφερε η νομική της υπεράσπιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
Φωτογραφία αρχείου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Qatargate: Οι βελγικές αρχές απαγόρευσαν στην Έυα Καϊλή να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο καθώς οι αρχές δεν την αφήνουν να συναντήσει την κόρη της. Παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά της να δει την κόρη της, οι βελγικές Αρχές δεν της δίνουν το δικαίωμα να την συναντήσει την ώρα που οι συνήγοροί της, επιχειρούν να αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα από την επόμενη ακρόαση.

Σύμφωνα με το Star, η πλευρά της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έχει καταθέσει διπλό αίτημα, ώστε η Εύα Καϊλή να βλέπει το παιδί της. Ζήτησε: είτε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή, είτε να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της

Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η άρνηση αυτή έφερε και το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί της αποκλειστικά στο Star: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου;».

Η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως τονίζουν, ειναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης. Θεωρούν πως οι Αρχές ζητούν ομολογία απο την Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει την κόρη της.

Απο την άλλη μεριά, νομικοί στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι αυστηρός ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικος υπάλληλος να είναι παρόντες. Τώρα αρκετοί είναι σε άδεια, και επιστρέφουν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Εύα Καϊλή πλησιάζουν, καθώς μεταξύ 16-19 Ιανουαρίου θα υπάρξει απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις κατηγορίες κατάχρησης κονδυλίων, ενώ μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου νέο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προσωρινή κράτησή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ